Dagens podcast: Derfor har DF mistet 100.000 vælgere

AJOUR: Altinget har set på de seneste vælgervandringer, der forklarer, hvorfor Mette Frederiksen lige nu står til at blive Danmarks næste statsminister.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Valget er ikke udskrevet endnu, men det nærmer sig for hver dag, der går, frem mod den 17. juni – hvor det senest skal være afholdt – altså præcist om blot fem måneder.

Meningsmålingerne har igennem lang tid peget på et regeringsskifte, og nu viser Altingets undersøgelser – udført af Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab på Københavns Universitet – hvilke partier der taber vælgere til hvem.

Emma Qvirin Holst, journalist på Altinget, er i studiet og forklarer blandt andet om de 100.000 vælgere, som Dansk Folkeparti har mistet siden sidste valg.

Ajour spørger også om, hvordan Socialdemokratiet kan få det samme valgresultat som ved sidste valg, trække stemmer hen over midten og samtidig stå til at vinde kampen om ministerkontorerne.

Lyt med her.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Næste artikel Dagens podcast: Hvad går sundhedsreformen ud på? Dagens podcast: Hvad går sundhedsreformen ud på?