Dagens podcast: Ensomme Radikale mødes til landsmøde i Nyborg

AJOUR: Tiderne er i den grad forandrede for Det Radikale Venstre – engang var man partiet, alle ville i regering med. Nu er der ingen, der vil. Hvor står partiet, er der fraktioner, og er Morten Østergaards formandskab i fare? Altingets politiske kommenator, Erik Holstein, er i studiet.

Er der ved at opstå fraktioner i Radikale, og er partiet egentlig stadig et midterparti? Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, forklarer i dagens Ajour.
Er der ved at opstå fraktioner i Radikale, og er partiet egentlig stadig et midterparti? Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, forklarer i dagens Ajour.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Det Radikale Venstre mødes i denne weekend til landsmøde i Nyborg. Men det er også den eneste måde, alting er, som det plejer at være, for det gamle midterparti.

Før sommerferien opsagde Socialdemokratiets formand et muligt regeringssamarbejde med partiet, og siden da har de Radikales politiske leder både sagt, at han ikke vil støtte en S-regering, medmindre den frigør sig fra Dansk Folkepartis udlændingepolitik, og indrømmet, at partiet har haft blinde punkter, netop når det kom til integrationsproblemerne blandt indvandrere i Danmark.

Samtidig er der en intern fraktion i partiet, som er uenig i den konfrontatoriske linje over for Socialdemokratiet. Hvad handler det om? Kan partiet opleve yderligere afskalning som i nullerne? Og er Det Radikale Venstre egentlig stadig et midterparti?

Altinget: Ajour har politisk kommentator Erik Holstein i studiet.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00