Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur

AJOUR: Det skal ikke være muligt at sælge størstedelen af eksempelvis danske vand-, el- og varmeværker. Det er et flertal uden om regeringen blevet enige om. Men kommer den aftale egentlig til at få betydning?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Et flertal bestående af alle partier i Folketinget uden om regeringen er blevet enige om en aftale, som skal forhindre privatisering af kritisk infrastruktur.

Hvis der fremover skal ske nye salg, kan det kun ske, hvis køberen enten har det offentlige eller forbrugerejede selskaber som majoritetsejer. Over 50 procent af aktiemajoriteten må altså ikke sælges til en privat investor.

Men da Goldman Sachs købte sig ind i Dong, købte de kun 19 procent af virksomheden – så kommer aftalen til at få stor betydning, som man mener blandt partierne eller ej? Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udgave med hjælp fra journalist Klaus Ulrik Mortensen.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: So long friends, see you later … eller bye-bye Britain? Ugens EU-podcast: So long friends, see you later … eller bye-bye Britain? Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor går Løkke nu ud og taler om lovbestemt mindsteløn? Dagens podcast: Hvorfor går Løkke nu ud og taler om lovbestemt mindsteløn?