Dagens podcast: Hastemanøvre skal fjerne Danmark fra Trumps sigtekorn

AJOUR: Efter at Danmark har hævet bidraget til Forsvaret, risikerer man ikke længere at stå alene i skudlinjen fra USA, når der i februar er forsvarsministermøde i Nato. Nu betaler Danmark lige så meget som sine nordeuropæiske naboer.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tirsdag blev partierne bag Forsvarsforliget enige om at hæve bidraget til det danske forsvar, så Danmark frem mod 2023 kommer til at bruge 1,5 procent af BNP på dét.

Det er i samme niveau som eksempelvis Norge og Tyskland, og derfor kommer Danmark ikke til at stå udenfor som de sorte får, når der i midten af februar er forsvarsministermøde i Nato.

Konkret er der tilføjet 4,5 milliarder kroner til Forsvaret, hvor kun 1,5 milliarder dog kan karakteriseres som såkaldte nye penge.

Få styr på aftalen, og hvorfor USA holder så meget fast i, at man skal bruge to procent af BNP på forsvaret i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København Næste artikel Dagens podcast: En folkeskoleaftale sikrer ro i et betændt politisk miljø Dagens podcast: En folkeskoleaftale sikrer ro i et betændt politisk miljø
Valgoverblik: S klar med nyt klimamål

Valgoverblik: S klar med nyt klimamål

NYHEDSOVERBLIK: Socialdemokratiet vil reducere Danmarks CO2-udledning med 60 procent frem mod 2030. Røde partier vil stramme miljøkravene til biltrafikken, og så afviser Henrik Sass Larsen en SV-regering. Få overblikket her.