Dagens podcast: Derfor kan identitetspolitikken blive venstrefløjens næste ørkenvandring

AJOUR: Identitetspolitiske vinde blæser på danske universiteter og dele af venstrefløjen. Men i befolkningen mener flertallet, at "krænkelsesdebatten" er gået for vidt. Venstrefløjens næste skridt kan blive afgørende i mange år frem, vurderer Erik Holstein.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Blandt græsrødderne og ungdomsorganisationerne i partier som SF og Enhedslisten bekender flere og flere sig til de identitetspolitiske strømninger. Men indtil videre siger folketingsgrupperne fra.

Det gør et flertal af vælgerne også. I en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten, siger 60 procent af danskerne, at "der er kommet et overdrevet fokus på, om seksuelle, etniske eller religiøse minoriteter føler sig krænkede".

Venstrefløjen skal vare sig imod at omfavne identitetspolitikken og dermed isolere sig fra flertallets holdning, lyder vurderingen fra Altingets politiske kommentator Erik Holstein. Han er dagens gæst i Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Er regeringens skovpolitik ambitiøs nok? Dagens podcast: Er regeringens skovpolitik ambitiøs nok? Næste artikel Ugens EU-podcast: Mød den finske værdikriger, der jagter Europas topjob Ugens EU-podcast: Mød den finske værdikriger, der jagter Europas topjob