Dagens podcast: Modstanden mod regeringens sparekrav på uddannelse vokser

AJOUR: Hvem vil skære på uddannelser, og hvem vil ikke? Det ændrer sig fra dag til dag her midt i finanslovsforhandlingerne. Lyt til dagens Ajour og bliv klogere.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Regeringens grønthøster kommer til at fortsætte på kultur-, uddannelses- og undervisningsområdet, hvis regeringens finanslovsudspil bliver vedtaget.

Men Dansk Folkeparti har erklæret sig som modstander af omprioriteringsbidraget, og de ser særligt gerne, at erhvervsskoler og mindre gymnasier bliver undtaget for kravene.

Samtidig vil Socialdemokratiet også fjerne omprioriteringsbidraget, men mener stadig, at der skal "være plads til, at vi politisk kan beslutte at flytte penge rundt på uddannelsesområdet”.

Få et overblik over sagen med Toke Kristiansen, Altingets redaktør for forskning, der også dækker videregående uddannelser.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Krigsveteranerne vil ikke være klienter Dagens podcast: Krigsveteranerne vil ikke være klienter Næste artikel Dagens podcast: En lynforfremmelse i det inderste af EU møder stor kritik Dagens podcast: En lynforfremmelse i det inderste af EU møder stor kritik
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.