Danske Patienters formand misser plads i Folketinget  

NAVNE: Det lykkedes ikke Danske Patienters formand, Camilla Hersom (R), at blive valgt til Folketinget. SF's Lise Müller og LA-sundhedsordfører May-Britt Kattrup blev heller ikke valgt, mens regionsrådsmedlem Stinus Lindgreen (R) kom i Folketinget.

Foto: Danske Patienter/Tea Petersen
Ole Nikolaj Møbjerg ToftSigne Løntoft

Danske Patienter skal ikke have ny formand – alligevel. Organisationens hidtidige formand, Camilla Hersom (R), mangler 530 stemmer for at få en plads i Folketinget.

Pladsen gik derimod til kollegaen Rasmus Helveg Petersen, der også var opstillet på  Fyn. Camilla Hersom har tidligere siddet i Folketinget for netop Radikale og har været partiets sundhedsordfører.

Til gengæld opnåede en anden radikal kandidat valg. Det drejer sig om Stinus Lindgreen, der er regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden. Lindgreen er uddannet ph.d. i bioinformatik fra Københavns Universitet, og arbejder som forsker for Lundbeck. Han er også en hyppig deltager i den offentlige debat, når det drejer sig om emner som alternativ behandling, vaccineskepsis og pseudovidenskab.

Heitmann slog Libergren
Heller ikke SF's næstformand, Lise Müller, opnåede valg til Folketinget. Lise Müller er uddannet sygeplejerske og har siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden. På Fyn måtte regionsmanden Bo Libergren (V) også opgive at komme ind, da Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann fik flere personlige stemmer end ham.

En anden, der ikke blev plads til i Folketinget i denne omgang, er Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup. Hun var stillet op i samme kreds som partiformand Anders Samuelsen, men ingen af kandidaterne kom ind.

51-årige Peder Hvelplund (EL), som har været stedfortræder for Stine Brix (EL) og fungeret som Enhedslistens sundhedsordfører, blev til gengæld valgt ind og skal for første gang i Folketinget på sit eget mandat.  

0:000:00