Danske Statsministre #4: Anden del om Estrup – efter attentatforsøget fortsatte Estrup til middag

PODCAST: J.B.S Estrup var konseilspræsident i 19 år, af nogen beskyldt for at nærme sig en diktator og den eneste danske regeringsleder, der er blevet udsat for et attentatforsøg. Hør i det andet af to afsnit om Estrup om attentatforsøget, og hvordan han knugede sig til magten.

Allerede i 1854 blev Estrup valgt som folketingsmand i Randerskredsen som medlem af partiet Nationale Godsejere, der senere blev til partiet Højre.

Da Estrup døde juleaften 1913 havde han været konseilspræsident i 19 af de år – og en del af det politiske liv i over 50 år.

Han overlevede et attentatforsøg i 1885, hvor to skud blev sendt af sted mod ham på Esplanaden i København. J.B.S Estrup reagerede på hændelsen ved at spørge gerningsmanden, typografen Julius Rasmussen: "Skyder De mig?".

På trods af oplevelsen fortsatte Estrup ufortrødent videre til et middagsselskab.

Hør det andet af to afsnit om J.B.S Estrup her med vores værter Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her og på Soundcloud her.

Forrige artikel Altinget special: Lyt til Altingets interview med David Miliband Altinget special: Lyt til Altingets interview med David Miliband Næste artikel Parlamentet#9: Argentinske bøffer, forbudt feta og Tjekkiets præsident Bubble Bum Parlamentet#9: Argentinske bøffer, forbudt feta og Tjekkiets præsident Bubble Bum
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.