David Trads: Hvis nu Løkke var Trump

KOMMENTAR: Forestil dig, hvor voldsomt det ville være, hvis man overførte den amerikanske politiske virkelighed til den danske, som hvis vi for eksempel byttede den amerikanske præsidents navn ud med Lars Løkke Rasmussen, skriver David Trads.

Af årsager, jeg simpelthen ikke forstår, er der begavede danskere – ingen nævnt, ingen glemt – som forsvarer og forklarer Donald Trump. De forløbne dage har jeg læst klummer i medierne, som ser storheden i det vanvid og den kriminalitet og korruption, som plager Amerikas øverste embede.

Det er slemt – for noget af det værste, der kan ske, er, hvis vi pludselig begynder at trække på skuldrene; sige ’nåja, vorherre bevares, nu skal vi heller ikke blive snerpede’; og at vi lader det unormale og uacceptable blive til den nye norm.

Tillad mig derfor at flytte den amerikanske virkelighed til den danske – for prøv engang at se, hvor voldsomt det ville være, hvis vi byttede den amerikanske præsidents navn ud med Lars Løkke Rasmussen. Prøv engang at læse denne parafrasering fra Trump til Løkke:

Under valgkampen i 2015 kommer det frem, at Løkke i en skjult båndoptagelse har sagt, at han "har ret til at rage kvinder i skridtet", og at han, når han ser kvinder, giver dem en karakter på en skala fra et til ti. Under valgmøder klapper han med, når hans tilhængere rasende råber "spær hende inde" om Helle Thorning-Schmidt.

Efter sin tiltræden skruer Løkke op for de løgne, han har afleveret i valgkampen, så han nu i gennemsnit lyver knap syv gange i døgnet. Han anklager konstant danske medier for at sprede fake news – især Politiken, som han uden hold i virkeligheden siger er ved at gå konkurs. Medierne er "folkets fjende".

I månederne efter at Løkke blev statsminister, retsforfølges og dømmes en hel stribe af hans nærmeste medarbejdere. Kristian Jensen, hans første udenrigsminister, viser sig at have tjent styrtende på ulovligt samarbejde med Tyrkiet og Rusland. Claus Richter, Venstres kampagnechef, kommer i spjældet for omfattende svindel.

Den private advokat, som Løkke har brugt til at lukke munden på en pornomodel, som har haft en affære med statsministeren, bliver indespærret. Advokaten siger under ed, at Løkke har bedt ham bruge indsamlede kampagnemidler ulovligt til at betale kvinden med. Poul Madsen, chefredaktøren for Ekstra Bladet, indrømmer over for politiet, at han også har fået penge for at lade være med at skrive om affæren.

Forsvarets og Politiets efterretningstjenester har efter valget dokumenteret, at Rusland blandede sig i folketingsvalget i 2015. Løkke afviser alt. Efter et møde med Putin siger statsministeren, at sagen er slut, for Putin har sagt, at det ikke passer. Justitsministeriet iværksætter en undersøgelse. Det får Løkke til at kalde Søren Pape for en "slapsvans", som han aldrig burde have udnævnt. Løkke siger nu konstant "det såkaldte Justitsministerium".

De to Venstre-folk, som støttede Løkke mest, da han var tæt på at blive fældet som Venstres formand i 2014, er nu begge tiltalt for økonomisk kriminalitet. Lars Krarup, Hernings borgmester, for ulovlig insiderhandel, og Lars Chr. Lilleholt, klimaministeren, for ulovlig brug af betroede indsamlingsmidler.

Da en nynazist i fuld fart brager sin bil ind i en flok venstreorienterede demonstranter og slår en ung kvinde ihjel, kan Løkke ikke rigtigt få sig selv til at lægge afstand til de ekstreme nazister og fascister, som gik amok – for, som han siger, "der er fine folk iblandt dem". Da Løkke besøger Grønland efter en naturkatastrofe, som har kostet tusindvis af dødsfald, siger han, at det ikke var en rigtig katastrofe, mens han kaster toiletpapir ud til grønlænderne.

Løkkes særlige rådgiver, Jacob Bruun, er blevet fyret, fordi han over for en journalist fra Information voldsomt håner topfolk i regeringen. Christian Kettel, departementschef i Statsministeriet, kalder han i interviewet en ”en fucking paranoid skizofren”, og om Løkkes nærmeste politiske rådgiver lyder det: ”Jeg er ikke Claus Hjort Frederiksen. Jeg prøver ikke på at slikke min egen pik”.

Det er sådan, det er i Amerika … Tænk, hvis det var i Danmark.

Ville vi så også bare sige om statsministeren, at ’nåja, han skal også have en chance’?

En mand, der lyver dagen lang? En mand omgivet af kriminelle? En mand, som afviser sin egen efterretningstjeneste? En mand blottet for moral?

Heldigvis er der ikke der, vi er.

(For god ordens skyld i disse fake news-tider bør jeg understrege, at alt det, som skrives om Løkke i ovenstående tekst, er fiktion. Det er ikke rigtigt.)

--------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

Forrige artikel Fem nye stærke debattører til Altinget Næste artikel Lars Aslan: Tænk, hvis man ikke ville give hånd til en afrikaner Lars Aslan: Tænk, hvis man ikke ville give hånd til en afrikaner
 • Anmeld

  Chr. Bruun

  Trump apologeter

  En af disse begavede danskere er Flemming Rose, der i Berlingske roser Trump for hans deregulering af økonomien. Bush’s enorme skattelettelser og deregulering førte til finanskrisen. Det er ikke noget vi tror. Det er noget vi ved. Men Trump ved bedre.
  En anden er Anna Libak, Deadlines darling.

 • Anmeld

  Christian X

  Polemisk igen

  Læs:

  https://www.b.dk/kommentarer/nobelprismodtager-trump-har-aeren-for-opsvinget-i-amerikansk-oekonomi

  Hvis det ikke er nok, så prøv at forstå, at de fleste amerikanere for længst har mistet tålmodigheden med Kongressen og Senatet og de 2 rugbyhold, der kun ønsker at fælde hinanden og derfor ønsker en, der skærer i gennem.
  Svært at forstå i en dansk kontekst, men sådan er det og det er ikke utænkeligt, at vi kan havne i en lignende sitution.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  I Washington er Trump omgivet af folk, der lyver dagen lang, fordi at midlet i USA altid helliger målet.


  I Danmark lyves der på en mere raffineret måde; Ved at tie, fortie og fordreje og vinkle og slikke r.. indenrigs-og udenrigspolitisk/økonomisk i et net af nepotisme, kammerateri og netværk inden for folketinget,parierne i partierne, i medierne, og erhvervslivet.

  Hykleriet er meget værre i DK, fordi det gøres med en facade af gode motiver, men man siger det er med et motiv, men handling og lovgivning er af modsat karakter.
  I USA er hykleriet nemt, at gennemskue for de få selvstændigt uafhængige mennesker, der findes og er frie af medierne og er uafhængigt af økonomiske og politiske interesser i Danmark.
  Også at Trump er en sten i skoen for det USA, der plejer at bruge præsidenten, som hånddukke.
  Selvfølgelig er Trump en dukke, men i en anderledes drejbing end den virkeligt dybt korrupte Hillary. Dæmoniseringen af Trump skal ses mere som en intern amerikansk rigmandskamp/millardærkamp om indflydelse, især mellem de neoliberale zionister, og de neokonservative kristne.

  -Men både Trump og Putin er vigtige brikker i spillet om at få oprettet en EU-hær og et EU MED 50 STATER INKLUSIV NORDAFRIKA,. et EU, som USA´s brohovede til Asien og Rusland.

  I det spil passer alle Danmarks politikere ind som fod i hose. De agerer alle
  som CIA-agenter, betalt eller ej.
  Ingen tænker længere selvstændigt på Danmark, hvilketn lettelse det ville være at komme af med EU og Usa på vores skuldre, og igen have muligheden for at tænke og handle selvstændigt, istedet for som at agere, som en del af udkantsUSA, der skal levere så meget som muligt til Washington, af frygt for at blive bombet. Besat er vi økonomisk og politisk, men udlever i den forstand fuldt ud stockholmsyndromet ved at identificere os med besætterne.

  Selv venstrefløjen, som er så optaget af humanitær behandling af flygtninge, kan ikke engang mande sig op til at fordømme de krige og konflikter skabt af CIA mv, der skaber disse flygtningestrømme.

  Når Trads siger at vi ikke er dér, så kan det konstateres at vi er meget værre sted moralsk og etisk i en dyb søvn af politisk afmagt, i frygt og angst og medløberi.

  Hvor er vores frihedstrang og oprørstrang mod de autoriteter vi sluger som kameler i dagens Danmark.?

 • Anmeld

  Morten Greve

  Anbefalelsesværdigt!

  Som supplement vil jeg gerne henvise til Yale-historikeren Timothy Snyders suverænt veldokumenterede og chokerende "The Road To Unfreedom". Den gør det krystalklart, hvad Putin er for en karl - og i forlængelse heraf, hvad man bør mene om hans marionet, The Donald.

 • Anmeld

  Henrik Stein

  Trads trælsere end Trump?

  Hvorfor indvolverer David Trads nu statsminister Løkke i sin hadekampagne mod Trump? Hvorfor hadekampagner i det hele taget? Hvorfor efterabe de amerikanske medier?
  Trads, hvis det var dit forsøg på at være morsom, var det en fiasko.
  Hold dig til det faktuelle, uden vinkling. Hold dig fra den humoristiske løbebane.

  Til Altinget: Hvorfor BETALER i David Trads for den slags useriøst humørforladt sludder? Altinget hjælpe ikke ligefrem til med forbedring af journaliststandens image og troværdighed s problemer.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  En ordentlig sviner fra David Trads

  Det er sandeligt en ordentlig sviner imod Statsministeren, David Trads her sender af sted.

  Der er nok en bagtanke med, at det netop er Lars Lykke Rasmussen der skal have æren af at blive "sammenlignet" med præsident Trumf`s uartigheder.

  Men, nå ja, det er vel blot den sædvanlige mistænkeliggørelse fra David Trads, der skal tjene til at plante misnøje og mistænksomhed til Statsministeren.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Betel Johansen - det er nærmest en ros af Lars Løkke Rasmussen

  Jeg vil ikke sige sige Løkke ligner Trump men det ligner noget i den retning
  Begge fører en asocial politik forkylder de rige og sparke ned ad på de svageste stillede
  Det var heller ikke tilfældet medierne fortalte om den gode kemi mellem dem i sær blev blev der lagt meget mærke til håndtrykkende mellem dem
  Man kan sige to alen ud af et stykke

 • Anmeld

  Morten Greve

  Helt ærligt...

  En række af de øvrige ærede debattører har tydeligvis ikke fattet pointen. Den er jo netop, at Løkke (og andre danske politikere) IKKE minder det fjerneste om den underfrankerede narcissist Donald Trump.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Morten Greve

  Helt ærligt

  Løkkes fordelingspolitik ligner Trump

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re: Kim Nielsen

  - meget kan man sige om den nuværende regering med Lars Lykke som statsminister, men at sammenligne ham med præsident Trumf på velfærdsområdet er slet og ret løgnagtig propaganda.

  Ret beset har denne regering jo ikke gjort andet end at konservere Det Danske Socialdemokratiske Velfærdssamfund, så det kan overleveres til en ny regering næste år, i god stand og fortsat med nogle af de højeste overførelsesindkomster på alverdens områder i hele verden, og stadig med verdens højeste skattetryk til økonomisk omfordeling til de der har mindre.

  Så David Trad`s klumme er en ren svinestreg. Man mærker hensigten og bliver forstemt.

 • Anmeld

  Kim Nieksen

  Bertel Johansen - besynderlige påstande

  Ikke alene på EU område men også på velfærdsområdet demonstrerer du en forbavsende uvidhedenhed.
  Løkke har med sin økonomiske politik undergrave kernevelfærden ved at at kræve 2 % besparelsér om året på en række offentlige områder
  Løkke s fastlægger de økononomiske rammer for kommunerne der har den konsekvensen, at kommunerne hvert år sparer på børne - og ældre område
  Løkke har indført et kontanthjælpsloft og integrationsydelse - der har medført øget ulighed og dermed øgede fattigdom tilfølge
  For ikke at glemme forkortelse af dagpenge perioden og mærkbar forringelse af efterlønnen,
  Noget af det nævnte er desværre sket med bl.a. socialdemokratiets støtte
  Løkke har været med til topskattelettelser og nedsættelsesvirksomhedsskatten. For ikke at glemme der er gevet beskæfigelsesfradrag -.der er med til at øge uligheden.
  Løkke ønskede at gået videre den vej bl.a. afskaffelse af arveafgiften hvis ikke deres støtte parti satte sig mod
  Trump har indført skattelettelser mest for de rige amerikaner og lidt mindre for middelklassen, men vedtog i følge medierne forringelser for de fattigste amerikanske fattige .
  Derfor er det besynderligt at du påstår at jeg ikke kan kan sammenligne Trumps og Løkkes økonomisk politik når der gælder på skatte- og velfærdsområdet
  Jeg finder det ret tankevækkende at du og dine venner i Venste påstår at vi har verdens højste overførselsindkomster - det er svær at sammenligne det område, f.eks. er der et helt andet prisniveau mht. leveomkostninger og husleje mellem Danmark og Sverige .
  I Danmark betaler kontanthjælpsmodtagere og andre skat af deres ydelser, men det gør de ikke nogle andre.
  Venste og andre borgerlige har en vis evne at oversælge tingene, som f.eks. vi har verdenens sygehusvæsen, og når der sker internationale undersøgelser, så er vi langt fra top 10

  Jeg kan ikke se at det er en svinestreg at David Trass sammenligner Løkke og Trump på det politike plan.

  Jeg er næsten sikker på, at hvis man sammenlignede Mette Frederiksens politik med en politiker der ligesom Trump ikke har et godt klang i befolkningen , at du ville synes det var fint og godt.

  Din retorik vidner nogle gange om at når du ikke kan argumenter for dine holdninger, så er folk fuld løgne og i mit tilfælde skydes det om ungdommens uvidenhed, følelsesmæssig og andet vås, selv om det var og er faktuelt korrekt det som jeg skrev om EU og Historie
  Det er svært at tage mennesker alvorligt der ikke sætter sig ind i i tingene og smider sig rundt med absurde påstande.
  Jeg burde ikke have kaldt dig for barnerumpe - selv om det var en reaktion på din grove og nedladende sprogbrug

 • Anmeld

  HENRIK STEIN · Smed, Skibsingeniør, direktør, pensionist

  Trads, Træls, Trash, Trump?

  Kim Nielsen, Bertel Johansen har fuldstændig ret. Det var et nederdrægtigt og sløret
  forsøg af Trads på at blande sig i valgkampen.
  Med sin slutbemærkning:

  "For god ordens skyld i disse fake news-tider bør jeg understrege, at alt det, som skrives om Løkke i ovenstående tekst, er fiktion. Det er ikke rigtigt."

  fornærmer Trads enhver læsers intelligens og sætter desuden trumf på i den henseende med: "Det et ikke rigtigt"

  Det ved vi sågu da godt! Vi ved også at Trads' skjulte dagsorden var at trække statsminister Løkke gennem sølet under dække af dit had til Trump og samtidig holde bagdøren "Jeg mente det jo ikke" åben.
  Føj!

 • Anmeld

  HENRIK STEIN · Smed, Skibsingeniør, direktør, pensionist

  Trads, Træls, Trash, Trump?

  Der skulle have stået SIT had, ikke "dit" had

  Undskyld Kim Nielsen

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Henrik Stein - ret besynderlig

  Jeg forholder mig til den økonomisk politik som Løkke fører i Danmark på velfærdsområdet og skatteområdet sammenlignede med Trump
  Jeg må desværre konstaterer at du er lige så udvidende som Bertil Johansen
  Det er i orden at være liberalist og kun tænke på sin egen røv, men det er ikkke korrekt at nægte fakta
  Jeg er overbevist om at hvis det var Mette Frederiksens øknomiske politiet der var sammenligningens med Trump, at du ville synes , at forfatteren ville være altiders

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Henrik Stein - noget vidtløftigt brug af Fake News

  Jeg forstår ikke at du bruger Fake news
  Du mene åbenbart følgende
  At Løkke Rasmussens regering ikke har indført et kontanthjælpsloftet og integrationsydelse
  At det var Løkke som var med til at forringe efterlønsordningen og forkortelse af dagpengeperioden.
  At Løkke Rasmussen var med til topskatteller og nedsættelse af virksomhedsskatten og indførelse af beskæftigelsesfradrag
  At indføre et omprioriterings bidrag der betyder en årlig besparelse på
  2 % om året bl.a, på uddannelsesområdet og kulturområdet - og har været gældende på sundhedsområde nogle år.
  At det kke er regeringen der i aftale med kommuner lægger de øknomiske rammer for kommuner.
  I mange kommuner bliver der sparet på kervelfærden som børneområdet og på ældreplejen.
  Hvis du på en eller anden måde mener det oven nævnte er fake news, så er ikke alene medierne, politikerne, lovgivningen og mig der er leverandører af Fake News
  Det er lidt underligt, at du ikke tør stå på mål for den politik bl.a. har ført, især når du så ihærdige forsvarer den og kalder noget der er i ovenssyemmelsr med virkeligheden for Fake News
  Det er jo helt Trumps din påstand