Kommentar af 
David Trads

David Trads: Kenneth Kristensen Berth ser sort. Han er tabt

KOMMENTAR: Dansk Folkepartis fremmeste hardliner på udlændingeområdet, Kenneth Kristensen Berth, kan næsten ikke trække vejret, efter at han forleden så en særlig kage i Bilka. David Trads har et par gode råd til MF'en.

<b>REN KAGEMAND:&nbsp;</b>Ingen puster mere til frygten end Kenneth Kristensen Berth, skriver David Trads.
REN KAGEMAND: Ingen puster mere til frygten end Kenneth Kristensen Berth, skriver David Trads.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
David Trads

Journalist, forfatter, kommentator, foredragsholder

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

En god ven siger altid til mig, at hvis man ikke har noget pænt at sige om en anden person, så bør man tie stille … Men i tilfældet Kenneth Kristensen Berth vil jeg alligevel gøre en undtagelse:

Folketingsmedlemmet fra Dansk Folkeparti er simpelthen så langt ude, at jeg vil parafrasere Pernille Vermunds tåbelige udsagn om Nørrebro og sige, at Berth simpelthen er tabt.

Hvorfor?

Fordi han forleden leverede (endnu) et lavpunkt i den endeløse stigmatisering af danske muslimer, som højrefløjens folkevalgte turnerer rundt med. Denne gang havde Berth fået øje på en kage – ja, en kage! – med påskriften "eid mubarak!" Via facebook meddelte geniet:

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 
Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

Nu holder det simpelthen op! Se hvad jeg fandt i Bilka! En glædelig ramadan-afslutningskage ...! Det tager da helt overhånd efterhånden!!!

Kenneth Kristensen Berth
MF, Dansk Folkeparti

”Nu holder det simpelthen op! Se hvad jeg fandt i Bilka! En glædelig ramadan-afslutningskage ...! Det tager da helt overhånd efterhånden!!!”

Som bekendt er muslimernes fastemåned – ramadanen – netop afsluttet. Det fejres med en fest, hvor der ønskes "eid mubarak" – sådan lidt i stil med, at kristne siger "glædelig jul" – men Berth så simpelthen sort under sin indkøbstur. Til TV 2 sagde politikeren:

Berth ser simpelthen sort, når han ser en muslim.

David Trads

”Det, jeg siger her, er, at det er endnu et tegn på omfattende islamisering, som Danmark er genstand for.”

Tak for kaffe! Berth remser flere "rædsler" op – som for eksempel "mangel på svinekød i daginstitutioner" og "kønsopdelt svømmeundervisning".

”Dette er blot endnu et eksempel på, at islamiseringen er undervejs i vores samfund, og det råber jeg vagt i gevær overfor.”

Det tør nok siges, at Berth råber op – for når han går en tur i Bilka, så ser han ikke mælk, æg, chips og slik … nej, han ser islamiseringen snige sig ind overalt:

”Problemet er islamiseringen. Om 10 år er der en hel sæsonafdeling for ramadan. Om 50 år hvordan ser det så ud?”

Ja, gad vide, hvordan verden ser ud om 10 år, om 50 år eller, som Kim Larsen synger i ’Om hundrede år’: ”Er der stadig sprut og cerutter//er der stadig noget af det der dutter//er der stadig prikker på en polka”?

Vi ved det ikke – men vi ved, at i en verden, hvor mange er utrygge, giver det i disse år politiske point at appellere til frygten frem for håbet, at tilskynde til opsplitning frem for samling, at bruge kræfter på at grave grøfter i stedet for at forsøge at bygge bro.

Ingen puster mere til frygten end Kenneth Kristensen Berth – en hardliner selv i Dansk Folkeparti, der vækker minder om den rædselsfulde retorik, som typer som Mogens Camre, Søren Krarup og Louise Frevert stod for – for Berth ser simpelthen sort, når han ser en muslim.

Tænk, bare tænk, at man i ramme alvor ser islamisme – husk lige, at islamisme rimer på totalitarisme, radikalisme og terrorisme – når man får øje på en kage i Bilka. Slap nu af, Kenneth … og lyt i stedet lidt til Bjarne Jes Hansens gamle hippiesang:

Vi voksne kan også være bange
og synge lange, lange bange sange.
Der er så meget man skal passe på
Jeg har jo dig, jeg skal passe på.

Det går nok alt sammen – og det ville gå endnu bedre, hvis du, når du mødte en glad muslim på gaden, høfligt sagde "eid mubarak", og, ja, endnu bedre faktisk, hvis du tog imod en invitation til en af de festlige middage, der markerer fastens afslutning.

Du kunne endda medbringe en kage. Måske ikke den fra Bilka – for 150 kroner er trods alt lige i overkanten. Bag den selv, Kenneth. Det bliver du ikke islamist af.

----------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Trads

Journalist, forfatter og kommentarskribent
journalist (DJH 1994)

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

0:000:00