David Trads: Paludan trænger til kærlighed – giv ham et kram!

KOMMENTAR: Rasmus Paludan er et utilpasset barn, som er blevet voksen – og som tilsyneladende bare kommer mere og mere ud af kontrol. Men desværre kan vi ikke bare feje hans udfald til side, skriver David Trads.

Så for pokker, så går Rasmus Paludan amok igen, for bulderbassen, som ånder og lever for at blive set, skruer dagligt mere og mere op for den volumenknap, der ellers allerede havde smadret højttalerne:

Lige nu, hvor vi troede, at han med sine grove, værtshusbaldrende og pinlige optrin over for en sørgende muslimsk familie, der begravede deres barn (!), havde nået den absolutte bund, valgte han i den grad at sætte trumf på:

Kristian Hegaard, radikalt folketingsmedlem og kørestolsbruger, fortalte forleden, at en partifunktionær fra Dansk Folkeparti havde skældt ham ud, fordi han skulle vente på Hegaard, idet det i sagens natur tager lidt længere for ham at komme op ad en trappe. DF har undskyldt, funktionæren har undskyldt, men Paludan tror ikke på det, skrev han på Facebook:

”Der er ingen tvivl i denne sag: Kristian Hegaard lyver 100%. Allerede på jurastudiet var han en uduelig studerende, som svinede en underviser til, så der er ikke nogen tvivl om, at idioten naturligvis ikke har udvist det hensyn til andre, som han forventer, at andre skal vise ham. Nogle gange savner man sgu’ Darwin.”

Der er både noget morsomt og noget tragisk over denne update:

Morsomt er det naturligvis at læse, at Paludan – det menneske, der trives ved at tilsvine andre – selv er forarget over andres ifølge ham dårlige opførsel. Paludan er simpelthen krænket på andres vegne. Det har sin egen ironi over sig.

Tragisk er det selvfølgelig, at Paludan – dette opmærksomhedsøgende menneske – lader sig falde ned i den dybeste grøft i sin iver for at blive hørt. Den lille mand råber jo af nød: "Lyt nu til mig! Ikke bare sviner jeg muslimer til! Nu tilsviner jeg også handicappede! HØR MIG!!!"

Jeg får helt ondt af Paludan, for jeg ser en mand, ja, mere et barn, der savner kærlighed så meget, at det næsten gør ondt. Er der dog ikke bare et enkelt menneske, som kender Rasmus, der kan give ham et kram og sige: "Rolig nu, Rasmus; slap nu af, Rasmus; fald nu ned, Rasmus."

De er selvfølgelig svære at finde – for de venner, han har haft i sit parti, falder jo fra: Iben Tranholm, som stillede op for partiet (!), søger nu tilgivelse for sin selverklærede fejl. Andre ledende medlemmer af "Danernes klub" anklager ham for at tage deres penge. Og så videre.

Paludans udfald er jo et råb om hjælp – for han er så langt ude, at vi er vidne til et tragisk kollaps. Se engang hans overfald på den kvindelige Berlingske-journalist, som har afdækket uregelmæssigheder i Stram Kurs – medlemsfup, økonomisk rod og meget mere:

Han kaldte hende i researchforløbet for ”en ræverød landsforræderisk feltmadras”, og han spurgte hende: "Har du nogen børn? For hvis du har det, synes jeg, det er virkelig synd for dem. Og hvis du ikke har, vil jeg anbefale sterilisering."

Hvem i alverden siger sådan noget? Det gør kun tosser! Hvad ville vi sige, hvis han gik i 8. klasse? Ja, så ville vi kalde ham til en skole-hjem-samtale! Hvad ville inspektøren gøre? Forhåbentlig give ham en eftersidning og bede ham om at opføre sig ordentligt.

Men Paludan er et utilpasset barn, som er blevet voksen – og som tilsyneladende bare kommer mere og mere ud af kontrol. De, der sammenligner ham med Trump, underdriver, for, hvor mærkeligt det end lyder, så får Paludan jo Trump til at fremstå normal.

Desværre kan vi ikke bare feje Paludans udfald til side, for manden, der fik 63.114 stemmer ved valget i juni sidste år, og som i meningsmålinger er tæt på at kunne opnå repræsentation i Folketinget, har åbenlyst en pæn opbakning.

Måske er det ikke bare rigsføreren selv, der trænger til et kram?

-----

David Trads (født 1967) er journalist, skribent og debattør samt tidligere folketingskandidat for Socialdemokratiet og forhenværende udviklingsdirektør i Metro International. Kommentaren er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Forrige artikel Benny Damsgaard: Partihoppere bliver aldrig helt accepteret Benny Damsgaard: Partihoppere bliver aldrig helt accepteret Næste artikel Mikkel Vedby: De store bataljoner er tilbage Mikkel Vedby: De store bataljoner er tilbage