Det sker i ugen: Riisager skal i samråd om nationale test

OVERBLIK: Undervisningsministeren skal forsvare de nationale test i et samråd. Derudover skal hun på gymnasiebesøg sammen med et medlem af Kongehuset. Her er ugens uddannelsespolitiske overblik.

Foto: Katja Holm/Altinget
Niels Frederik Rickers

Velkommen til en ny uge i dansk uddannelsespolitik, hvor vi rykker endnu et skridt nærmere en valgkamp.

Det kommer også til udtryk i folketingssalen, hvor der denne uge ikke er et eneste uddannelsesrelateret lovforslag på programmet.

Men selvom Christiansborg så småt er klar til et valg, betyder det dog ikke, at der er helt stille på uddannelsesområdet.

Tirsdag byder blandt andet på et samråd i Undervisningsudvalget. Her skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) redegøre for, hvilke konsekvenser hun vil drage af en omtalt rapport fra Aarhus Universitet, som i marts såede tvivl om troværdigheden af folkeskolens nationale test.

Altinget: uddannelse skrev i sidste måned om de to forskere Svend Kreiner og Jeppe Bundsgaards undersøgelse.

Efter at have haft adgang til alle 8. klasses besvarelser i læsning fra den nationale test 2017, kunne de to forskere konkludere, at testene fejlvurderer elevernes evner og ikke måler lige så præcist som forventet.

Både Enhedslisten, Alternativet og SF bakkede dengang op om forskernes opfordring om at suspendere de nationale test, indtil årsagerne og konsekvenserne var undersøgt yderligere.

Og udover konsekvenserne ved de nationale test, er det netop også spørgsmålet om, hvorvidt de skal stoppes øjeblikkeligt, som Merete Riisager tirsdag skal forholde sig til.

{{toplink}}
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00