DF om ny kattelem til Radio24syv: Vi har plads til tre taleradioer i Danmark

MEDIER: Tirsdag middag mødes partierne bag medieforliget til nye drøftelser om FM4-udbud, hvor DF håber, at Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Tirsdag klokken 12 har kulturminister Mette Bock (LA) inviteret medieforligskredsen til møde, hvor udbuddet af FM4 og situationen omkring Radio24syv skal drøftes.

Det sker på baggrund af flere dages palaver omkring Radio24syv, der på grund af lokalitetskravet har opgivet at søge ny sendetilladelse.

Dansk Folkeparti, der er hovedarkitekterne bag lokalitetskravet, forsøger nu at finde en anden løsning, der skal sikre radiostationens eksistens. Og det er der ifølge partiets medieordfører to grunde til.

”Vi er overraskede over, at Radio24syv ikke vil byde ind på FM4. Det ærgrer os, da de jo har gode erfaringer med taleradio gennem otte år. Derudover kan vi forstå, at det også betyder rigtig meget for regeringen, at vi finder en løsning, hvor 24syv kan fortsætte. Det er vi lydhøre over for,” siger Morten Marinus (DF).

Det vil ikke være fair over for de medier, der allerede nu sidder og arbejder på et bud, hvis vi ændrer på udbudsmaterialet

Morten Marinus
Medieordfører, Dansk Folkeparti

Bock vil lave om på udbudstekst
Kulturministeren var da også hurtig til at reagere på udmeldingen, og ifølge Kulturministeriet vil hun også åbne op for at genforhandle udbudsmaterialet og fjerne lokalitetskravene til den kommende FM4-kanal.

"Det, det handler om, er at lave radio, der fortæller om hele landet. Det kan vi godt skrive ind i et nyt udbud. Det vil være den rigtige måde at gøre det på," sagde Mette Bock til Berlingske i fredags.

Men den løsning kan under ingen omstændigheder komme på tale, lyder det fra Morten Marinus, der altså holder fast i den geografiske placering af FM4-kanalen.

”Vores hovedpunkt har hele tiden været, at vi har to store FM-bårne taleradioer i Danmark, som er forankret i hver sin ende af landet. Det vil ikke være fair over for de medier, der allerede nu sidder og arbejder på et bud, hvis vi ændrer på udbudsmaterialet, så det kommer ikke til at ske,” siger Morten Marinus.

DF: Flere radiokanaler udvider markedet
Dansk Folkeparti har i stedet foreslået, at Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal. Morten Marinus vil endnu ikke sige, hvor mange penge man ønsker at afsætte til det.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00