DF vil have praktiserende læger til at opspore patienter i risiko for sygdom

NYT UDSPIL: De praktiserende læger skal opspore patienter fra deres praksis og invitere dem til lægen. Det fremgår af et nyt sundhedsudspil fra Dansk Folkeparti. 

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

De praktiserende læger skal ind i kampen mod ulighed i sundhed, og det skal ske ved en højere grad af opsporing af patienter.

Det skriver Dansk Folkeparti i et nyt sundhedsudspil. Her hedder det:

"Dansk Folkeparti foreslår, at de praktiserende læger får mulighed for at opspore patienter fra deres egen praksis med bestemte risikofaktorer. Det skal ske gennem en IT-løsning, som hjælper lægen med at få et overblik over, hvilke patienter, der har brug for en ekstra indsats eller samtale."

Baggrunden for forslaget er et ønske om at nå ud til de borgere, der ikke er så velbevandrede i sundhedsvæsenets systemer, fortæller sundhedsordfører Liselott Blixt (DF): 

"Der er mange mennesker, som ikke går til lægen, fordi de ikke tror, lægen kan gøre noget ved deres problemer. De kender ikke til mulighederne og vil ikke spilde lægens tid," siger hun.

Hun understreger, at der for patienternes vedkommende skal være tale om et frivilligt tilbud. 

Udskrevne patienter
Med forslaget ønsker Dansk Folkeparti at sætte fokus på populationsomsorgen som et middel til at mindske uligheden i brug af sundhedstilbud.

Ifølge Liselott Blixt vil partiet i første omgang give de praktiserende læger overblik over patienter, som udskrives efter en indlæggelse, og som efterfølgende ikke selv henvender sig til egen læge:

"Det kan for eksempel være én, der falder om med en blodprop og efter en tur på hospitalet bliver sendt hjem igen. Hvis så patienten ikke henvender sig, bliver der ikke fulgt op på noget af det, der måske var årsagen til blodproppen. Det kunne for eksempel være overvægt eller alkoholforbrug," siger hun.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00