DFs ordfører for beskæftigelse ryger ud af Folketinget

Mens flertallet af beskæftigelsesordførere blev genvalgt, må Dansk Folkepartis René Christensen vinke farvel til Christiansborg.

Efter 14 år i Folketinget er det slut for Dansk Folkepartis René Christensen, der ikke blev genvalgt.
Efter 14 år i Folketinget er det slut for Dansk Folkepartis René Christensen, der ikke blev genvalgt.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

For anden gang i år skal Dansk Folkeparti finde en ny ordfører til beskæftigelsesområdet.

Det står klart, efter at den seneste mand på posten, René Christensen, ikke opnåede genvalg til Folketinget ved tirsdagens valg.

Dansk Folkeparti gik markant tilbage, og René Christensen blev slået af partistifter Pia Kjærsgaard i kampen om partiets ene mandat i Sjællands Storkreds.

”Nu skal der ske noget andet. Jeg har hele tiden været opmærksom på at, et mandat er til låns. Men jeg fik muligheden for at bruge det, og jeg er så stolt og glad for de resultater, jeg har opnået med andre partier og enkeltpersoner,” skriver han på Facebook.

René Christensen blev Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører tilbage i marts i år, da partiets ordfører på området gennem to årtier, Bent Bøgsted, forlod Dansk Folkeparti. Bøgsted genopstillede ikke og er dermed også ude af Folketinget.

Hos landets største parti, Socialdemokratiet med 50 mandater, blev beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard genvalgt til Folketinget. Med 9.321 personlige stemmer blev han den socialdemokrat, der opnåede tiende flest personlige stemmer.

Også Socialdemokratiets hidtidige beskæftigelsesordfører, Henrik Møller, blev valgt til endnu en periode i Folketinget på baggrund af 4.218 personlige stemmer.

Mere overraskende lykkedes det hos Venstre for den mangeårige beskæftigelsesordfører Hans Andersen at opnå genvalg, selvom hans parti gik kraftigt tilbage ved valget. Venstre måtte nøjes med 23 mandater, og Hans Andersen var med 4.031 personlige stemmer ikke blandt partiets topscorere målt på personlige stemmetal.

Han fortsætter dog i Folketinget, hvor han siden 2013 har været Venstres ordfører på beskæftigelsesområdet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00