Direktør i Danmarks Vindmølleforening fratræder efter uenighed

JOB: Christian Kjær fratræder sin stilling som direktør i Danmarks Vindmølleforening. Bestyrelsen og Christian Kjær har indset, at der er for stor afstand mellem deres syn på foreningens fremtid.

Morten Øyen

Det blev til godt to år i direktørstolen hos Danmarks Vindmølleforening for Christian Kjær.

Mandag oplyste Danmarks Vindmølleforening i en pressemeddelelse, at samarbejdet er hørt op, efter at bestyrelsen og Christian Kjær ”har erkendt, at de ser forskelligt på foreningens fremtidige strategi og udvikling.”

”Som bestyrelse takker vi Christian for hans store indsats og ønsker ham held og lykke fremover. Vi vil snarest muligt opslå stillingen som direktør,” siger Kristian Jakobsen, der er formand for Danmarks Vindmølleforening, i pressemeddelelsen.

De næste måneder vil tidligere sekretariatsleder for VidenOmVind Henrik Vinther fungere som direktør.

Fakta

Danmarks Vindmølleforening

Danmarks Vindmølleforening er en forening for virksomheder og private, der projekterer, bygger, driver, investerer i eller ejer vindmøller i Danmark samt andre personer interesseret i vindkraft.

Medlemmerne er virksomheder og private ejere af vindmøller samt ejere af andele i møllelav og andre, der interesserer sig for vindenergi, herunder personer og virksomheder, der har interesser i vindkraft.

Danmarks Vindmølleforening blev stiftet i 1978 for at løse de første mølleejeres fælles problemer i forhold til myndigheder, elselskaber og vindmølleproducenter.

Oktober 2018 havde foreningen ca. 3.028 medlemmer. Inklusive vindmøllelavenes andelshavere repræsenterer foreningen ca. 29.000 vindmølleejere og andre vindkraftinteresserede.

Danmarks Vindmølleforening repræsenterer 3.057 møller svarende til 55 % af det samlede antal møller i Danmark og 3.659 MW installeret effekt, hvilket udgør 65 % af den samlede installerede effekt.

Kilde: Danmarks Vindmølleforening

48-årige Christian Kjær kom til Danmarks Vindmølleforening i 2016 efter flere topstillinger hos blandt andre Irena og WindEurope (tidligere EWEA).

Kjærs karriere startede på Berlingske, hvor han var journalist i fire år, og den tæller også en ansættelse som politisk rådgiver hos Vindmølleindustrien i Danmark og bestyrelsesarbejde i Global Wind Energy Council og European Renewable Energy Council. Han er uddannet på CBS i International Business.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00