Egmont Fonden lancerer målrettet støtte til civilsamfundet

NY STRATEGI: Egmont Fonden lancerer en ny strategi for støtte til civilsamfundsorganisationer, der arbejder med børns og unges læring og livsduelighed. 

"Civilsamfundet
giver vigtige bidrag til børns og unges læring og livsduelighed," siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.
"Civilsamfundet giver vigtige bidrag til børns og unges læring og livsduelighed," siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Carsten Terp Beck-Nilsson

Civilsamfundet er afgørende for, at Egmont Fonden kan nå sine målsætninger. Det er fonden kommet frem til gennem en større strategiproces, der nu resulterer i, at Egmont Fonden lancerer en specifik strategi for støtte til civilsamfundet.

”Vi arbejder for, at alle unge bliver i stand til at tage en ungdomsuddannelse. Og for at nå den målsætning har vi brug for et levende og stærkt civilsamfund. Derfor vil vi gerne tage et medansvar for at udvikle og bidrage til civilsamfundet,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.

I strategien pointerer fonden, at civilsamfundet hjælper udsatte og sårbare børn og unge, er fortaler for svage grupper og fremmer sammenhængskraften i samfundet.

”Civilsamfundet giver vigtige bidrag til børns og unges læring og livsduelighed og styrker deres deltagelse i samfundet. Samtidig styrker det netværket omkring de sårbare grupper. Det er en opgave, som ikke kan løses alene af det offentlige,” siger Henriette Christiansen.

Vi vil meget gerne stimulere til social innovation.

Henriette Christiansen
Direktør, Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration

Udvikling af nye metoder
Det er ikke helt nyt, at Egmont Fonden støtter civilsamfundsorganisationer. For eksempel har fonden gennem sit spireprogram støttet udviklingen af små, lovende organisationer. Men en analyse har vist, at der har hersket forvirring om, hvem fonden støttede, og hvad der skulle til for at opnå støtte.

”Vi håber på at få mere klarhed om vores prioriteringer – simpelthen at vores omverden forstår os bedre. Og samtidig forventer vi, at vi internt får mere klarhed over vores strategiske ramme, når vi skal tage stilling til, hvor vi skal investere og hvordan,” siger Henriette Christiansen.

Fondens civilsamfundsstøtte bliver målrettet de organisationer, der arbejder inden for fondens fokusområder og dermed bidrager til, at Egmont Fonden kan nå sin overordnede målsætning om, at alle unge i 2030 skal være i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Håbet er desuden, at fonden kan bidrage til at udvikle nye løsninger og fremme udviklingen af nye organisationer, der hjælper udsatte unge og deres familier.

”Vi vil meget gerne stimulere til social innovation. Det kan enten komme internt i eksisterende organisationer eller ved, at nye organisationer opstår. Nogle af de problemstillinger, de unge har inde på livet, er meget komplekse. Så vi har brug for, at der arbejdes innovativt – ikke mindst i en tid, hvor de offentlige ressourcer er knappe,” siger Henriette Christiansen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00