EL-ordfører: DF's stemmer bør ikke tælles med

SVENSKE TILSTANDE: Dansk Folkepartis stemmer bør ikke regnes med, når der dannes regering, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, der også mener, Danmark kan lære meget af den svenske flygtningepolitik.

Placeholder image
Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, er blevet inspireret af Sverige - både når det gælder regeringsdannelse og udlændingepolitik.

Mens de danske politikere generelt udtrykker undren og vantro som reaktion på de svenske parlamentarikeres totale boykot af Sverigedemokraterna, er der enkelte folketingsmedlemmer, der mener, Danmark kan lære af det svenske eksempel.

En af dem er Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl, der kalder de svenske partiers optræden for ”mere anstændig” end de danske. Han beklager, at Anders Fogh Rasmussen (V) i 2001 dannede regering på Dansk Folkepartis stemmer:

”Dansk Folkeparti fik jo ultimativ indflydelse på udlændingepolitikken under Anders Fogh og Lars Løkke. Derfor burde de ikke have dannet regering på den baggrund,” siger Christian Juhl.

Ønsker du, man gør som i Sverige og ser bort fra DF's stemmer, når der dannes regering?

”Ja, det synes jeg vil være en udmærket idé,” siger Enhedslistens udenrigsordfører.

Åben flygtningepolitik
Christian Juhl er ligeledes varm tilhænger af den svenske asylpolitik, hvor Sverige i år regner med at modtage 80.000 asylansøgere:

 ”Vi kan bestemt lære noget af den svenske flygtningepolitik. Danmark skal have en meget mere åben flygtningepolitik end i dag. Vi kan ikke have helt åbne grænser, men vi skal tage betydelig flere flygtninge end i dag,” siger Christian Juhl.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, betegner Christian Juhls holdninger som "betonkommunistiske":

"Han holder stadig fast i sin gamle kommunistiske holdning, hvor det er i orden at udelukke andre partier fra demokratiet. Det er jo nærmest stalinistisk. På det personlige plan er Christian Juhl en flink fyr, men han har ikke lagt DKP af sig," siger Søren Espersen.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Enhedslistens ledelse til Christian Juhls synspunkter.

Omtalte personer

Christian Juhl

MF (EL)
lærer (Læreruddannelsen i Silkeborg 1979)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser