Ellemann beklager tilbageholdt notat om sprøjteforbud

SAMRÅD: Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen beklager, at Esben Lunde Larsen ikke udleverede centralt notat til Folketinget under pesticidforhandlingerne i 2017. Men Folketinget blev ikke vildledt, fastslog han.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. KragesteenAnders Redder

Forløbet var ikke i orden, da Folketingets partier under daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i 2017 forhandlede en ny pesticidaftale på plads.

Det er meldingen fra den nuværende minister, Jakob Ellemann-Jensen (V).

”Jeg har noteret mig, at der har været utilfredshed og kritik af forløbet i forbindelse med et notat, der ikke blev udleveret. Og jeg vil gerne beklage, at det lader til at have været et ærgerligt forløb, hvor tilliden har lidt et knæk,” sagde han og fortsatte:

”Og jeg forventer selvfølgelig, at mit ministerium præsenterer den relevante faglige information om et emne, når vi skal forhandle.”

Jeg vil gerne beklage, at det lader til at have været et ærgerligt forløb, hvor tilliden har lidt et knæk.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

DF kræver beklagelse
Dermed følger han den opfordring til at beklage, som Dansk Folkeparti har efterspurgt op til samrådet.

"Vi skulle have haft det oprindelige notat. Jeg føler mig snydt og regner med, at Jakob Ellemann-Jensen er enig i, at den her proces ikke var i orden,” sagde DF’s fødevareordfører, Lise Bech, til Altinget onsdag.  

Sagen – som er blevet beskrevet af Radio24syv – handler om et notat, der ikke blev udleveret til Folketingets partier under pesticidforhandlingerne i 2017. I notatet konkluderer Miljøstyrelsen, at et sprøjteforbud nær drikkevandsboringer vil være den bedste løsning til at beskytte drikkevandet.

I stedet udleverede Esben Lunde Larsen et resumé af notatet, som partierne ikke mener, giver alle relevante oplysninger. Selvom Jakob Ellemann-Jensen beklagede, at notatet ikke blev udleveret, så afviste han på samrådet, at Folketinget er blevet vildledt i sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Lise Bech

MF (DD)
kontorassistent (Handelsskolen i Aars), merkonom i ledelse og samarbejde (Aalborg Handelsskole)

0:000:00