Ellemann beklager tilbageholdt notat om sprøjteforbud

SAMRÅD: Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen beklager, at Esben Lunde Larsen ikke udleverede centralt notat til Folketinget under pesticidforhandlingerne i 2017. Men Folketinget blev ikke vildledt, fastslog han.

Forløbet var ikke i orden, da Folketingets partier under daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i 2017 forhandlede en ny pesticidaftale på plads.

Det er meldingen fra den nuværende minister, Jakob Ellemann-Jensen (V).

”Jeg har noteret mig, at der har været utilfredshed og kritik af forløbet i forbindelse med et notat, der ikke blev udleveret. Og jeg vil gerne beklage, at det lader til at have været et ærgerligt forløb, hvor tilliden har lidt et knæk,” sagde han og fortsatte:

”Og jeg forventer selvfølgelig, at mit ministerium præsenterer den relevante faglige information om et emne, når vi skal forhandle.”

DF kræver beklagelse
Dermed følger han den opfordring til at beklage, som Dansk Folkeparti har efterspurgt op til samrådet.

"Vi skulle have haft det oprindelige notat. Jeg føler mig snydt og regner med, at Jakob Ellemann-Jensen er enig i, at den her proces ikke var i orden,” sagde DF’s fødevareordfører, Lise Bech, til Altinget onsdag.  

Sagen – som er blevet beskrevet af Radio24syv – handler om et notat, der ikke blev udleveret til Folketingets partier under pesticidforhandlingerne i 2017. I notatet konkluderer Miljøstyrelsen, at et sprøjteforbud nær drikkevandsboringer vil være den bedste løsning til at beskytte drikkevandet.

I stedet udleverede Esben Lunde Larsen et resumé af notatet, som partierne ikke mener, giver alle relevante oplysninger. Selvom Jakob Ellemann-Jensen beklagede, at notatet ikke blev udleveret, så afviste han på samrådet, at Folketinget er blevet vildledt i sagen.

,

Forrige artikel Udlændinge og klima fylder på dagsordenen: Forstå den svenske valgkamp på 2 minutter Udlændinge og klima fylder på dagsordenen: Forstå den svenske valgkamp på 2 minutter Næste artikel Lærerkommission får tre nye medlemmer Lærerkommission får tre nye medlemmer
Dagens overblik: Mette Frederiksen varsler økonomiske reformer til sommer

Dagens overblik: Mette Frederiksen varsler økonomiske reformer til sommer

NYHEDSOVERBLIK: Statsministeren vil snart tage hul på arbejdet med at øge den danske arbejdsstyrke. Alle partiernes frontfigurer skal på talerstolen i en partilederdebat på Christiansborg. Og to partier ønsker Støjberg dømt for at tale usandt for Folketinget. Få dagens politiske overblik.