Embedsmænd og politikere helt i bund: Se de mest troværdige faggrupper

RANGLISTE: Jordemødre og politibetjente scorer topplaceringer, mens embedsmænd og politikere skraber bunden i ny troværdighedsanalyse. Se hele listen her.

Danskerne har ikke særlig stor tiltro til embedsmænd og politikere.

Det viser en ny troværdighedsanalyse udført af kommunikationsvirksomheden Radius.

Radius har målt danskernes tillid til 26 faggrupper, og her får embedsmænd og politikere bundplaceringer i selskab med journalister og bilforhandlere.

Tilliden er i stedet større til de faggrupper, der traditionelt løser såkaldte nære velfærdsopgaver. Det drejer sig om jordemødre, sygeplejersker og læger.

”Den tillid er ikke blevet mindre over de seneste ti år, hvor vi har gennemført troværdighedsanalysen. Og det er på trods af, at den offentlige sektor har gennemgået store forandringer,” siger Nicolaj Taudorf Andersen, der er seniorpartner og bestyrelsesformand hos Radius, i en pressemeddelelse.

Det er ikke nyt for politikerne med den lave tillid fra befolkningen. De har indtaget en absolut bundplacering, siden Radius lavede sin første analyse i 2009.

Modsat er embedsmænd en markant nyere tilføjelse til analysen. Faggruppen blev først medtaget sidste år, hvor den fik en overraskende 19. plads ud af 25. I år er embedsmændene rykket to pladser ned, men de kan samtidig glæde sig over en lille hop opad i troværdigheden fra 2,91 til 2,97.

Undersøgelsen bygger på svar fra 2.040 repræsentativt udvalgte danskere mellem 18 og 75 år, der har vurderet de 26 faggruppers troværdighed på en skala fra et til fem. Du kan læse hele analysen her.

Forrige artikel Ubers frontfigur i Danmark stopper Ubers frontfigur i Danmark stopper Næste artikel I strid med regler: Ulandsbistand har holdt hånden under danske diplomaters job I strid med regler: Ulandsbistand har holdt hånden under danske diplomaters job
Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

ANALYSE: Modsætningerne i DF handler mere om stil og magtpositioner end om politisk uenighed. I valgkampen har der været gensidig irritation mellem Kjærsgaard og Thulesen, men der er ikke tale om to politiske fløje over for hinanden.