Energinet skal fyre: ”Vi har brug for at bremse op nogle steder”

FYRINGER: Op til 40 medarbejdere i Energinet vil blive afskediget inden for de næste tre uger. Der er brug for medarbejdere med en anden profil, forklarer adm. direktør Thomas Egebo.

Thomas Egebo startede som adm. direktør i Energinet 24. april. "For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder," siger han nu.
Thomas Egebo startede som adm. direktør i Energinet 24. april. "For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder," siger han nu.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Energinet står foran en fyringsrunde, hvor op til 40 medarbejdere vil blive afskediget.

Det fortæller Energinets adm. direktør, Thomas Egebo, i et interview til Fredericia Dagblad.

Hovedforklaringen er ifølge direktøren, at nye opgaver betyder, der skal skæres ned andre steder.

”Det er selvfølgelig beklageligt, at vi er kommet dertil, men det anser vi for nødvendigt. Vi står med et energisystem, som er under meget stor forandring med europæisk integration, og vi skal måske arbejde på nye måder. For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder," siger Thomas Egebo til Fredericia Dagblad.

For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder.

Thomas Egebo
Adm. direktør, Energinet

Behøver nye muskler
Der er nu iværksat en proces med de faglige organisationer, og Egebo forventer, processen vil tage op til tre uger. Han vil endnu ikke sige, hvad det er for nogle stillinger, der er i fare, men fortæller til Fredericia Dagblad, at det er en del af at forbedre Energinet til fremtiden:

”Der er nye udfordringer, som vi også skal have muskler til at arbejde med. Det er også en del af vores samfundsansvar, at vi er så påholdende, som vi kan være med vores ressourcer. Det er trods alt forbrugernes penge, som i sidste ende er med til at finansiere Energinet,” siger Thomas Egebo og tilføjer, at der formentlig kommer til at ske afskedigelser i flere forskellige dele af virksomheden.

Energinet har hovedsæde i Erritsø ved Fredericia og har i alt cirka 1.300 ansatte. Energinet er ejet af staten, men har som selvstændigt offentligt selskab egen bestyrelse.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00