Enhedslisten hiver minister i samråd om snyd med bistand efter "omfattende svindelnummer"

Danmark er blevet franarret en million bistandskroner, og det har fået Enhedslisten til at indkalde minister i samråd: "Disse huller skal stoppes omgående," siger ordfører.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Et "omfattende svindelnummer" med danske bistandsmidler får nu Enhedslisten til at hive minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S) i samråd.

Det oplyser partiets udviklingsordfører, Christian Juhl.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

"Det er ikke acceptabelt, at det er muligt at svindle sig til penge fra den danske udviklingsbistand. Der er tale om penge, som er beregnet til verdens fattigste," udtaler han.

"Jeg har kaldt udviklingsministeren på et samråd i Udenrigsudvalget, så vi kan drøfte med ham, hvordan den slags svindel kan opstå – og ikke mindst hvordan den kan stoppes."

Konkret er der tale om, at en udbetaling fra den danske FN-mission i New York på i alt en million kroner er endt på en forfalsket bankkonto frem for hos den internationale organisation SEforALL.

Til sammenligning blev der i 2019 og 2020 samlet set registreret cirka en million tabte kroner i bistand på grund af enten korruption, svindel, misbrug eller andre typer af uregelmæssigheder.

De seneste ni år er cirka 14,5 millioner kroner af udviklingsbistanden gået tabt i 96 forskellige sager.

"Disse huller skal stoppes omgående. Hvis det får lov at fortsætte risikerer vi at miste befolkningens tillid til vores udviklingsbistand," siger Christian Juhl.

0:000:00