Er blå bloks føring i målingerne en ny virkelighed for S, eller et øjebliksbillede i et stormvejr?

Minkkommissionen fører nærmest hver uge til ny dårlig presse for Socialdemokratiet, og nu er den ellers meget sikre føring i meningsmålingerne forduftet. Ændrer det sig, når de dårlige historier stopper, eller er de tætte målinger en ny virkelighed?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

For tiden taler regeringen mest om, hvordan coronavirussen skal håndteres, eller om hvem der vidste hvad, da minkene blev besluttet aflivet.

Oveni handler historierne efter kommunalvalget om, at vælgerne i især de største byer i landet valgte Socialdemokratiet fra, hvilket betød tilbagegang på omkring 10 procent flere steder.

Nu har meningsmålingerne så også vendt. For bare et år siden førte rød blok og S ualmindeligt sikkert i meningsmålingerne, men nu har blå blok overhalet dem i det seneste vægtede gennemsnit, som statskundskabsprofessor Kasper Møller Hansen laver for Altinget

Er den måling så bare taget på det værste tidspunkt midt i regeringens største krise, eller er det en ny virkelighed? Og hvad gør målingen for blå blok og diskussionen om, hvem der egentlig er statsministerkandidat for de borgerlige?

Det taler Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, om i dagens udgave af Altinget Ajour.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00