Overblik: Få EU ind i undervisningen
LÆR MERE OM EU: Prøv Altingets undervisningsmaterialer om EU. Her får du blandt andet test, quiz og debat.

Brexit og den nyvalgte amerikanske præsidents EU-skepsis har aktualiseret spørgsmålet om EU’s fremtid mere end nogensinde, og afstanden mellem Bruxelles og borgerne i Danmark føles stadigt større. Årsagerne til at Danmark er en del af EU er ikke almen viden for danskerne, til trods for hvor meget EU betyder for dansk lovgivning.
I samarbejde med lærere og elever på forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i landet har Altinget skabt og samlet undervisningsmaterialer om EU for at gøre det sjovere og enklere at undervise og lære om EU.
Hvem siger hvad – kan du gætte, hvad EU-politikerne mener?
QUIZ: De politiske uenigheder trives i Europa-Parlamentet såvel som i Folketinget. Prøv Altingets holdningsspil og se, om du kan forbinde holdninger og politikere på tre centrale spørgsmål.
Hvad skal der ske med EU efter Brexit?
TEMAPAKKE: Imens forhandlingerne er i gang om, hvordan Storbritannien skal træde ud af EU, er der fuld gang i debatten om, hvad det kommer til at betyde for det europæiske samarbejde. Her er et udpluk af den debat.
Hvad er EU’s rolle i flygtningekrisen?
TEMAPAKKE: Når katastrofer rundt om i verden får store menneskemængder til at flygte mod EU, giver det hovedpiner hos EU's ledere. For hvordan håndterer man de mange flygtninge og migranter – og hvordan skal EU's lande blive enige? Her er et udpluk af debatten.
LÆRERVEJLEDNING: Læs Altingets lærervejledning, og anvend EU-guide i undervisningen. Du kan også finde links til andre gode undervisningsmaterialer om EU.
TEST: Se hvem du er mest enig med i Europa-Parlamentet. Besvar ti spørgsmål, og lær mere om parlamentarikernes holdninger. Prøv også vores test for svenske medlemmer af EU-parlamentet her.
EU-INFO: Hvor skal man begynde, hvis man vil forstå, hvordan EU hænger sammen? Her er Altingets introduktion til EU og til de danskere, der er valgt som politiske repræsentanter i Europa-Parlamentet. Du kan finde både info-artikler, videoer, test og løbende EU-debat.
Projektet er støttet økonomisk af Europa-Nævnet