Europa-podcast: Da Dan Jørgensen var på klima-charmetogt i Bruxelles

FIK DU HØRT: På samme dag, som Ursula von der Leyen præsenterede sin nye Kommission første gang, var Dan Jørgensen i Bruxelles for at skabe nye grønne alliancer. Hør eller genhør interviewet her.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Interviewet i udsendelsen blev første gang bragt 12. september 2019.

Danmarks nye klima- og energiminister, Dan Jørgensen, udnyttede muligheden for at skabe nye alliancer, så snart den opstod.

På samme dag, som den nye kommissionsformand, Ursula von der Leyen, præsenterede sit første bud på, hvordan Kommissionen skulle se ud, var den tidligere EU-parlamentariker i Bruxelles.

Her skulle han skabe nye alliancer i Europa-Parlamentet og hos den – på det tidspunkt – kommende EU-Kommission og fremme Danmarks regerings ambitiøse klimamål om at reducere 70 procent af drivhusgasserne i 2030.

Hør, hvad klima- og energiministeren mener om muligheden for ambitiøse mål på EU-plan, samt hvordan han vil skabe de nye alliancer.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Forrige artikel Podcast: S-sejren, Paludans person og blokkenes betydning – det kan vi lære af valget 2019 Podcast: S-sejren, Paludans person og blokkenes betydning – det kan vi lære af valget 2019 Næste artikel Europa-podcast: Da Muren faldt og skabte det nye Europa Europa-podcast: Da Muren faldt og skabte det nye Europa
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.