Feriepodcast: Det danske socialdemokrati

AJOUR: Nu skal Socialdemokraterne igen lede det land, de sammenlagt har regeret i henved 40 år siden Anden Verdenskrig. Hvad har det gjort ved Danmark? Og hvad har det gjort ved Socialdemokratiet?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Med et næsten ubrydeligt jerngreb om regeringsmagten de første årtier efter krigen, forvandlede Socialdemokratiet det danske samfund fra et lavskatteland til velfærdssamfund med en stor offentlig sektor og højt skattetryk.

Det blev den spilleplade, som dansk politik siden er foregået på. Selv reformer af velfærdsstaten blev skabt og argumenteret hjem for at sikre velfærdsstatens fortsatte eksistens.

Faktisk har de borgerlige partier kun to gange i efterkrigstiden haft perioder med genvalg. Poul Schlüters epoke i 80'erne, da økonomien skulle genoprettes, og i nullerne med VKO-flertallet, da et flertal i befolkningen ville have en anden udlændingepolitik.

Så hvilket Socialdemokrati står vi med i dag?

Historiker, dr.phil., tidligere topembedsmand og chefredaktør på Dagbladet Politiken Bo Lidegaard, der har skrevet et par håndfulde meget roste bøger om dansk politik, Socialdemokratiet og det danske samfund, er gæst i Altinget Ajour.

Denne udsendelse blev første gang udgivet 26. juni 2019.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Feriepodcast: Socialisme i Danmark Feriepodcast: Socialisme i Danmark Næste artikel Feriepodcast: Populisme i Danmark Feriepodcast: Populisme i Danmark