Feriepodcast: Socialisme i Danmark

AJOUR: Den danske venstrefløj har gennemgået mange forandringer og interne splittelser. Og man har også brændt sig, når man kom for tæt på regeringsmagten. Hvor står den danske venstrefløj i dag?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Op til folketingsvalget i 1960 sagde formanden for det nydannede SF, Aksel Larsen, at socialisme var fremtiden.

Sådan gik det ikke ligefrem, og ligesom han og SF selv var en afskalning af DKP, blev VS seks år senere en afskalning af SF. Et resultat af, at SF var kommet under magtens åg i tiden med det røde kabinet fra 1966 til 1968.

Siden da er tilslutningen til venstrefløjen steget og faldet, og der har været mange små grupperinger. I dag er venstrefløjen mere pragmatisk end nogensinde før, og tankerne om revolutionen og opgør med den private ejendomsret pakket langt væk. Til gengæld har klimadagsordenen givet ny vind i sejlene.

Gæst er Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der også fortæller om sin egen fortid som VS'er − hvorfor han meldte sig ind, og hvorfor han meldte sig ud igen.

Denne udsendelse blev udgivet første gang 10. juli 2019.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Feriepodcast: Konservatisme i Danmark Feriepodcast: Konservatisme i Danmark Næste artikel Feriepodcast: Det danske socialdemokrati Feriepodcast: Det danske socialdemokrati