Fl. Chr. Nielsen: Ordensmagten er gjort til sagesløst offer for et politisk narrespil

KOMMENTAR: Politiet bebyrdes af politisk opfundne forbrydelser og har derfor dårligt tid til at tage sig af gammeldags lovovertrædelser. Men nu lover regeringen, at borgerne selv skal kunne bestille en betjent - som var det en komiker, sabelsluger eller markedsgøgler, skriver Fl. Chr. Nielsen.

Forleden havde én af aviserne en overskrift, som i korthed meddelte, at ”Løgstør jubler.” Det skyldtes dog ikke en fodboldsejr, men et nyt udspil i kampen mod kriminalitet.

Regeringen lover nemlig, at der inden for det næste halvandet år vil komme 150 flere betjente ud i landdistrikterne. Derfor vil jubelen ingen ende tage i Løgstør. Når løftet er indfriet, kan politiet bestilles til at patruljere, hvis ”borgerne har et ønske om det.”

Det lyder som en avisand, men er ganske vist. Som initiativ nummer fire står der i Justitsministeriets pressemeddelelse: ”Bestil en betjent.”

Først skræmmer de dig, og bagefter sælger de dig en betjent. 

Så stakkels politi. I, som i forvejen har rigeligt at se til. Grænsekontrollen lægger beslag på utallige af jeres mandetimer, og I ved bedre end nogen, at de virkeligt uønskede alligevel sniger sig over grænsen ved nattetide og på afsides steder.

Også forarmede tiggere i gadebilledet tager jeres arbejdstid. Det samme gør de ulovligt sovende på gaden, som ikke har andet end brostenene at hælde deres hoveder til. Og hver eneste tvangsudviste og ulykkelige familie kræver døgnlang opmærksomhed fra 14-15 af jer. Hvis en betjent udviser lidt empati med en forfulgt, er der straks et (liberalt?) folketingsmedlem, som indsender en klage.

Nu skal I så kunne bestilles, som var i standup-komikere, sabelslugere, markedsgøglere eller bedemænd.

Folketinget hundser med jer. Tinget er blevet en magtberuset herremand, og I er hans hovbønder.

Vi som borgere og I som ordensmagt er gjort til sagesløse ofre for et politisk narrespil. Eller som det udtrykkes i en gammel middelalderkrønike: ”Vi er en narresværm under kom­mando af narrenes kaptajn på narrenes skib.”

Kaptajnen (der også hedder A/S Folkeviljen) opfinder nye forbrydelser for at holde jer top-beskæftiget. Og til det formål hittes der på et særligt aktiveringssprog. Det er aldrig nok, at I er på pletten, for det understreges altid, at I møder talstærkt op eller for variationens skyld, at I er massivt til stede.

Det vides ikke, hvor talstærkt eller massivt I ankom, da en borger i Ishøj Bycenter øjnede en kvinde i kriminel klædedragt. Den årvågne borger omtales ikke som stikker, for i magtsproget er vedkommende en lovlydig og givetvis så rædselslagen og utryghedssmittet person, at anskrig var nødvendigt, hvorefter I omgående rykkede ud og sigtede den kriminelt klædte kvinde.

I ville selv få en sigtelse på halsen, hvis I havde lukket øjnene. Det skulle om ikke andre så A/S Folkeviljen + Marcus Knuth (V) nok sørge for.

Efter at være sigtet blev ”kvinden hentet af sin familie og kørt væk i en bil.” Det overlades altså til os at samvittighedsfundere over, om familien supplerede den bøde, hun som undertrykt blev idømt, med andre former for straf.

I middelalderen såvel som i vor moderne tid er det kun på narrenes skib, at narrenes kaptajn kan meddele en undertrykt, at hun straffes med en bøde på 1.000 kroner, og at bøden i gentagelsestilfælde vokser til det tidobbelte.

En nylig oplevelse på en parkeringsplads ved supermarkedet fik mig til at drømme om mere normale tider. Jeg var et ærinde inde i supermarkedet, og ude igen opdagede jeg, at nogen havde snuppet den indpakkede gave, der lå på bilens passagersæde og godt kunne ligne noget mere værdifuldt end en bog til DKK 199,95.

En bortilende tyv var ingen steder at se, men jeg fik øje på to unge mænd og nogle bajere på en bænk vel cirka halvtreds meter væk. Ved siden af den ene flød mit indpakningspapir, og jeg tør sværge på, at bogen var smidt ulæst i skraldespanden til højre for bænken.

De to mænd hørte tydeligvis til i et andet socialt lag end den middelstandsghetto, som er min, så jeg bestemte mig for at taste 114 og sætte ordensmagten ind i situationen. Men nej! Af en båndoptagerstemme fik jeg denne orientering:

”Ved du, at anmeldelse af tyveri kan indgives på politiets hjemmeside www.politi.dk, hvor du i fred og ro kan udfylde anmeldelsesskema.”

Som bestjålet borger henvises jeg altså til ”i fred og ro” at udfylde et skema, for A/S Folkeviljen har bebyrdet politiet med anderledes påtrængende opgaver end tyveri og lignende. Påklædningsforbrydelser skal hindres. Tiggernes punge skal tømmes. De usselt sovende skal vækkes. Ghettoer skal afmuslimificeres. Muslimer skal afkriminaliseres. Udviste skal jages op i et fly med Døden som destination.

Men selv på narrenes skib er der trøst at hente. Når regeringens udlejningsfiktion en dag er virkeliggjort, kan jeg bestille en betjent til at patruljere omkring min bil. Og A/S Folkeviljen i mit indre vil da hengive sig til samme endeløse jubel som borgerne i Løgstør.

Jeg skal ikke længere opmærksomhedskonkurrere med politisk opfundne forbrydelser og evne at bestride en blanket blot for at melde et gammeldags tyveri.

-----------

Flemming Chr. Nielsen (f. 1943) er journalist, forfatter og oversætter af flere klassiske værker. Han er aktuel med bogen "Sort hedder en sten – mellem hedenskab og kristendom i 1000 år". Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Carl Valentin: DF burde være Danmarks grønne parti Carl Valentin: DF burde være Danmarks grønne parti Næste artikel Lisbeth Knudsen: Vores tillidsbaserede samfund er udfordret Lisbeth Knudsen: Vores tillidsbaserede samfund er udfordret