Flere sundhedsordførere på plads

NAVNE: Rasmus Horn Langhoff bliver ny sundhedsordfører for S, mens den nyvalgte Stinus Lindgreen er sundhedsordfører for Radikale.

Stinus Lindgreen (R) er i forvejen regionsrådsmedlem og en ivrig sundhedsdebattør. Nu er han også sundhedsordfører.
Stinus Lindgreen (R) er i forvejen regionsrådsmedlem og en ivrig sundhedsdebattør. Nu er han også sundhedsordfører.
Signe Løntoft

Det bliver en nyvalgt MF'er, men en erfaren sundhedspolitiker, der fremover skal tegne de Radikales politik inden for sundheds og psykiatri.

Det står klart efter, at Radikale Venstres 16 medlemmer store folketingsgruppe har fordelt ordførerskaberne.

38-årige Stinus Lindgreen bliver ny ordfører for sundhed, psykiatri, ældre og forskning. Dermed får Folketinget et medlem af sundhedsudvalget, som kommer direkte fra en stilling som forsker hos medicinalvirksomheden Lundbeck. Lindgreen har en ph.d i bioinformatik og har kørt valgkampagne under sloganet 'En forsker i Folketinget'. Han er samtidig medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og en ivrig debattør om sundhed, forskning og videnskab - blandt andet på bloggen scienceblog.dk.

De Radikale har også en post som forebyggelsesordfører. Den tilfalder tidligere sundhedsordfører Lotte Rod.

Nye ordførere fra S
Også Socialdemokratiet har i denne uge fordelt ordførerskaberne, og her skulle man finde en afløser fra partiets mangeårige sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, da han bliver gruppeformand.

Her bliver 38-årige Rasmus Horn Langhoff sundhedsordfører, mens 40-årige Julie Skovsby bliver psykiatriordfører. Skovsby er tidligere medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Det nyvalgte folketingsmedlem Birgitte Vind bliver partiets ældreordfører. 53-årige Vind har i mange år siddet i byrådet i Vejle.

Konservative, Enhedslisten og Liberal Alliance har i sidste uge fordelt ordførerskaber. Fra disse partier er sundhedsordførerne regionsmanden Per Larsen (K), Peder Hvelplund (EL) og Henrik Dahl (LA). 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Vind

MF (S)
Lærer (Jelling Seminarium 1989)

Henrik Dahl

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (LA), MF (LA), forfatter, foredragsholder
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 1987), MA (Pennsylvania 1988), ph.d. (Handelshøjskolen i København 1993)

Julie Skovsby

Fhv. MF (S)
cand.scient.pol. (SDU 2012)

0:000:00