Flertal tøver med støtte til uddannelseskommission

KOMMISSION: Flere fremtrædende aktører vil have regeringen til at nedsætte en kommission, der skal sikre bedre sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne. S og V er skeptiske over for ideen.

Flere partier på Christiansborg tøver med at støtte en "ungdomsuddannelseskommission". 
Flere partier på Christiansborg tøver med at støtte en "ungdomsuddannelseskommission". Foto: Colourbox
Martin Mauricio

"Jeg er ikke overbevist om, at vi skal have en kommission til at kigge på det her."

Sådan lyder svaret fra Socialdemokratiets undervisningsordfører, Jens Joel, på flere fremtrædende aktørers ønske om at nedsætte en "ungdomsuddannelseskommission".

Ideen om en regeringsnedsat kommission, der skal komme med forslag til et bedre og mere sammenhængende ungdomsuddannelsessystem, er fremsat af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og støttet af Dansk Erhverv, DEA, Danmarks Evalueringsinstitut, Københavns Professionshøjskole m.fl.

Aktørernes bagtanker med en kommission flugter fuldstændig med regeringens ambitioner om at skabe en bedre sammenhæng og mindre konkurrence mellem institutionerne, siger Jens Joel.

Jeg tror snarere, vi har brug for politisk handling.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsordfører

Han ser det dog først og fremmest som en politisk opgave at tage på sig. 

"Vi har ikke lagt os fast på en konkret model, men jeg synes, det vil være ærgerligt, hvis vi allerede nu skal fortabe os i en diskussion om, hvorvidt det skal ske i et råd, en følgegruppe eller en kommission."

Venstre: "Vi har brug for politisk handling"
I Venstre bakker undervisningsordfører Ellen Trane Nørby op om Socialdemokratiets syn på sagen.

"Jeg anerkender til fulde aktørernes analyse og behovet for langsigtede løsninger, men jeg tror ikke, at en kommission er medicinen på områdets udfordringer. Jeg tror snarere, vi har brug for politisk handling," siger hun.

I stedet opfordrer hun partierne i de forskellige forligskredse til at søge en løbende rådgivning fra blandt andre Rådet for de Erhvervsrettede Uddannelser (REU) og Rådet for Ungdomsuddannelser.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00