Fond nedsætter nyt klimapanel til at styre milliardinvesteringer

PANEL: Innovationsfondens nye klimapanel består af repræsentanter fra flere store danske virksomheder, fonde og organisationer. De skal være med til at sikre, at fondens investeringer bidrager til at løse klimaproblemerne.

Der var klimamarch i flere store danske byer dagen inden valget til Europa-Parlamentet.
Der var klimamarch i flere store danske byer dagen inden valget til Europa-Parlamentet.Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix
Birgitte Søe

Innovationsfonden har samlet et nyt, bredt klimapanel bestående af virksomheder og forskere, som kan være med til at løse verdens klima- og miljøudfordringer. 

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse

De nye medlemmer af klimapanelet er enten forskere eller repræsentanter fra store virksomheder og interesseorganisationer. Panelet har til formål at sikre, at Danmark får mest muligt ud af de milliarder, fonden investerer i klimaprojekter.

"Vi er for længst forbi den tid, hvor vi skal diskutere, om og hvordan klimaforandringerne ændrer vores liv og vores planet. Det er realiteterne. Nu skal vi – hellere i dag end i morgen – finde løsningerne på de massive udfordringer, vi står med."

"Teknologisk udvikling, forskning og innovation er unægtelig en del af løsningen, men der er mange bud på, hvilke løsninger der vil give den største effekt i forhold til klimaet og mest værdi for Danmark. Derfor samler vi nu førende eksperter, erhvervsledere og organisationer," siger Tore Duvold, som er konstitueret direktør for Innovationsfonden, i pressemeddelelsen.

Danmark skal forrest i feltet
Panelet skal også være med til at anspore forskere, iværksættere og erhvervslivet til at øge satsningerne på forskning og teknologisk udvikling.

Innovationsfonden investerer hvert år i omegnen af 1,5 milliarder kroner til forskning, udvikling og innovation, og de seneste år har fonden investeret mere end 1 milliard kroner til projekter, der har særligt fokus på at løse Danmarks og resten af verdens klimaproblemer.

"Hvis vi skal vinde klimakampen, er det afgørende, at vi får bygget bro mellem forskernes viden og ideer på den ene side og erhvervslivet og virksomhederne på den anden. På den måde kan viden og ideerne blive omsat til konkrete klimaløsninger, som kan være med til at redde vores klode og positionere Danmark forrest i feltet, når det kommer til at tage hånd om klimaudfordringerne," siger Tore Duvold.

Medlemmer af Innovationsfondens klimapanel:

0:000:00