Debat

Formandskandidat: Vi skal udvikle vores sundhedsvæsen – ikke afvikle!

DEBAT: Dansk Folkeparti foreslår, at regionerne afskaffes og centraliseres i Sundhedsministeriet. Det er Socialdemokratiet lodret uenige i, skriver Heino Knudsen (S), spidskandidat til regionsformandsposten i Region Sjælland. 

Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Heino Knudsen
Spidskandidat til regionsformandsposten i Region Sjælland, Socialdemokratiet

En ”Køreplan for afskaffelse af de fem regioner”. Det kan vi ifølge Berlingske 6. august vente os fra Dansk Folkeparti. Regionerne skal nedlægges, og fremover skal landets sygehuse styres fra Sundhedsministeriet. Altså hvis det står til DF. Og lad det være sagt med det samme. Jeg håber, det her bliver en af de køreplaner, hvor toget ikke kører til tiden. Jeg ønsker ikke, at det sker!

Hos Socialdemokratiet er vi modstandere af både en nedlæggelse af regionerne, og at landets sygehuse skal styres fra København K.

Sygehusene skal ikke centraliseres
Fremtidens sundhedsvæsen skal være nært og trygt, ikke fjernt og usikkert. Patienter og medarbejdere har ikke brug for større utryghed og en mere usikker fremtid.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

I en tid hvor velfærdsstaten er ved at blive decentraliseret igen til glæde for borgere, medarbejdere og Danmark også uden for de store byer, er det sidste, vi har brug for, endnu mere centralisering på sygehusområdet og styring endnu længere væk fra borgerne. Tværtimod. Vi så, hvordan det gik i SKAT. En sådan centralisering på sundhedsområdet vil være til stor fare for borgerne i Region Sjælland.

Vi har særlige styrker i Region Sjælland, men også særlige udfordringer, som kræver særlige løsninger. En så kraftig centralisering af sundhedsvæsenet kan betyde, at Region Sjælland vil stå bagerst i køen, når der skal prioriteres sundhedsmæssige indsatser i fremtiden. Vi har derimod brug for at styrke vores region ved at fokusere på de stærke sider, vi besidder, og samtidig tilpasse vores løsninger og indsatser til det behov og de udfordringer, vi har i Region Sjælland. Borgernes sundhed er for vigtig til, at jeg tør gamble med hele sundhedssystemet. 

I en tid hvor velfærdsstaten er ved at blive decentraliseret igen til glæde for borgere, medarbejdere og Danmark også uden for de store byer, er det sidste, vi har brug for, endnu mere centralisering på sygehusområdet.

Heino Knudsen
Spidskandidat, S

Men selvom jeg er uenig i DF's forslag om at nedlægge regionerne, så har jeg stor respekt for den klare udmelding. Nu ved vi, hvor DF står, og hvad de går til valg på, og vi ved, hvad Socialdemokratiet og jeg står for og går til valg på.

Venstre i Region Hovedstaden har allerede meldt ud, at de ønsker professionelle bestyrelser til at drive sygehusene uden politisk og dermed borgernes indflydelse. Nu venter vi spændt på, at Venstre og spidskandidat i Region Sjælland Jacob Jensen melder klart ud om deres holdning til regionernes fremtid.

Jacob Jensen udtalte til regionsrådsvalget i 2013, at regionerne skulle nedlægges, og at sundhedsområdet skulle ledes af bestyrelser. Venstre er partiet, som siger det samme før valget som efter valget, sagde Jacob Jensen dengang. Gælder det stadig?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00