Frank Jensen: DF spænder ben for 3.600 billige boliger

BILLIGE BOLIGER: 3.600 almene boliger i København er i farezonen, hvis Folketinget ruller "billig bolig"-lov tilbage, advarer Frank Jensen. DF-ordfører tror på alternativer til loven.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er stærkt utilfreds med, at V-regeringen nu ser ud til at have et flertal for at droppe den "billig bolig"-lov kommunen vil bruge til at gennemtrumfe 3.600 almene boliger. <br><br>
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er stærkt utilfreds med, at V-regeringen nu ser ud til at have et flertal for at droppe den "billig bolig"-lov kommunen vil bruge til at gennemtrumfe 3.600 almene boliger.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er stærkt utilfreds med, at et blåt flertal i Folketinget nu lægger op til at rulle den tidligere SR-regerings ”billig bolig"-lov” tilbage.

Loven giver kommunen mulighed for at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder.

Og København har i den grad taget den nye lov til sig. Ifølge overborgmesteren er der allerede planlagt 1.354 almene boliger, hvor den nye lov har været i anvendelse.

”Vi er simpelthen nødt til at have det her værktøj. Det er fuldstændig evident, at hvis vi ikke har det her redskab, så får vi ikke de 3.600 billige boliger for folk med helt almindelige indkomster,” siger Frank Jensen.

Han forklarer, at kommunen er i gang med en lang række byudviklingsområder, og alt i alt regner kommunen med, at loven skal skabe plads til 3.600 almene boliger i hovedstaden i løbet af de næste ti år.

Det er bllandt andet i attraktive nye kvarterer som Nordhavnen, hvor kommunen med loven i hånden vil planlægge over 1.000 almene boliger.

Vi får en skæv by, som kun er for de rige. Det er ikke det vi ønsker. Og jeg troede ikke, det var det, Dansk Folkeparti ønskede.

”Det er fuldstændig klart, at de boliger ikke kommer, hvis vi ikke har den lov,” siger Frank Jensen.

Vil ikke være eliteby
Frank Jensen mener, at konsekvensen af en tilbagerulning af loven vil være dyrere lejligheder i hele hovedstaden.