Fusion skaber Danmarks fjerdestørste arbejdsgiverforening

FUSION: Tekniq og Arbejdsgiverne fusionerer og skifter navn til Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation.

Med fusionen bliver Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation den fjerdestørste arbejdsgiverorganisation.
Med fusionen bliver Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation den fjerdestørste arbejdsgiverorganisation.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Julie Rind Rasmussen

Medlemmerne hos Tekniq og Arbejdsgiverne har stemt ja til at fusionere de to organisationer, som fremadrettet kommer til at hedde Tekniq Arbejdsgiverne – Industri & Installation.

Det skriver Tekniq i en pressemeddelelse

Dermed bliver de til Danmarks fjerdestørste arbejdsgiverforening, der repræsenterer cirka 4.300 virksomheder inden for el-, vvs- og metalområderne med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 milliarder kroner.

"På den måde vil vi naturligt få en mere markant stemme og større mulighed for at gøre vores holdninger gældende, når det eksempelvis gælder den politiske debat og indsatsen for at styrke forholdene for erhvervslivet," udtaler Fleming Frederiksen, formand for Arbejdsgiverne.

En lang proces
"Vi har arbejdet på fusionen siden efteråret, og det glæder mig, at medlemmerne bakker op om vores vision om at skabe en samlet og mere slagkraftig organisation," siger Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ, om sammenlægningen af de to organisationer.

Organisationen får et samlet sekretariat men med afdelinger i både Glostrup og Odense, i henholdsvis Tekniqs og Arbejdsgivernes tidligere lokaler.

"Det er en kæmpe proces, når to organisationer skal slås sammen, men vi er allerede kommet langt, og de kommende måneder vil vi endeligt beslutte, hvor og hvordan de mange forskellige opgaver, vi løser, håndteres bedst muligt," fortæller Henrik Fugmann.

Bestyrelsen i den nye organisation holder sit første møde mandag 1. april 2019 i Odense, hvor der også skal vælges formandskab og direktion.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00