Gaveregn til københavnerne og et paradigmeskifte på parkeringsområdet

Ugen i københavnsk politik bød på fordeling af overskydende budgetmillioner, som skal hjælpe genåbningen på vej i Hovedstaden. Ugens gæst er Astrid Aller fra SF, som roser Socialdemokratiets visioner på transportområdet.

Torsdagens BR-møde var det første med nye taletidsregler. Men det bliver nok ikke rigtig godt, før de er tilbage i mødesalen på Rådhuset, frygter Astrid Aller (SF).
Torsdagens BR-møde var det første med nye taletidsregler. Men det bliver nok ikke rigtig godt, før de er tilbage i mødesalen på Rådhuset, frygter Astrid Aller (SF).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Der var lidt til alle grupper, da budgetflertallet på Københavns Rådhus fordelte millioner i den såkaldte overførselssag.

BR-medlem Astrid Aller fortæller, hvad hun og SF er mest glade for i aftalen, og hvordan den kommer i stand, i denne podcast fra Altinget Hovedstaden.

Vi vender naturligvis også ugens møde i Borgerrepræsentationen, hvor der var debat om Socialdemokratiets forslag om at nedlægger 42.000 gadeparkeringspladser frem mod 2030.

Aller kalder idéen et paradigmeskifte og roser overborgmester Lars Weiss (S) for visionen. Men hvad skal der ske med bilerne?

I udsendelsen kommer vi også omkring mulighederne for at få bygget billige, almene boliger i et hurtigere tempo, og hvordan pengene til minimumsnormeringer i daginstitutioner ikke strander i administration.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Aller

Medlem af Borgerrepræsentationen (SF), Københavns Kommune, konsulent, IT34
kandidatstuderende, Geografi og Geoinformatik (Københavns Uni.)

0:000:00