Globalt Fokus roser regeringsaftale: Stærkt signal med fokus på verdensmål

OPBAKNING: Ulandsorganisationernes brancheforening glæder sig over de udviklingspolitiske signaler i den aftale, der danner grundlag for ny S-regering. Man håber, der vil blive penge til at øge udviklingsbistanden.

Foto: Pressefoto: CARE Danmark
Rasmus Dahl Løppenthin

Globalt Fokus-formand Rasmus Stuhr Jakobsen var overordnet set tilfreds, da han havde gennemgået den såkaldte politiske forståelse, der er grundlaget for dannelsen af ny S-regering.

"Jeg synes, der er rigtig mange gode takter," siger han.

Rasmus Stuhr Jakobsen fremhæver især det grønne fokus i teksten.

"Det er rigtig godt, at man har store klima-ambitioner med 70 procents reduktion og biodiversitet. I det hele taget er det et godt fokus på Danmarks ansvar i forhold til Paris-aftalen," siger han og fortsætter.

"Derudover er det rigtig positivt, at man lægger op til at øge klimabistanden."

Men man oplyser ikke, om det vil ske inden for rammen på 0,7 procent, eller om man vil øge udviklingsbistanden?

"Nej, men der vil vi jo stå på de forpligtelser, Danmark gav i forbindelse med COP15 i 2009; nemlig at klimabistanden skal være nye, additionelle midler," siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

Danmarks udviklingsbistand er i de her år på det laveste niveau siden første halvdel af 1980'erne. Hvad er din reaktion på, at man ikke har tilkendegivet, om den nu vil blive øget?

"Det havde vi selvfølgelig gerne set. Men omvendt må jeg også sige, at jeg ikke er overrasket. Det er ikke de signaler, vi har fået. Det har ikke været højt på dagsordenen hos partierne, at de ville øge udviklingsbistanden. Men vi vil selvfølgelig stadig kæmpe for det," siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

0:000:00