Grøn glæde over udskudt skovlov

SKOV: Det er godt, at regeringen har udskudt en ændring af skovloven, lyder det fra grønne organisationer.

Det vækker glæde hos både Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening (DN), at regeringen har udskudt skovloven på ubestemt tid.

DN håber, at udskydelsen er udtryk for, at regeringen er kommet på bedre tanker.

”Regeringen foreslog noget, der virkede meget tilfældigt og meget lidt underbygget. Og så har stort set alle aktører været ude at sige, at der ikke var behov for det, regeringen ville,” siger direktør for Natur og Plan, Michael Leth Jess.

Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted, er også tilfreds med, at loven er udskudt.

”Det er på sin plads med lidt eftertænksomhed både i forhold til processen, hvor aktørerne skal inddrages og i forhold til, hvad vi egentlig vil med vores skove,” lyder det i en pressemeddelelse.

Højlydte protester
Meldingerne kommer efter regeringen har taget ændringerne af skovloven af lovprogrammet. Det står ikke klart, hvornår regeringen vil fremsætte et lovforslag, og i mellemtiden er Skovrådet blevet inddraget i arbejdet.

I efteråret førte det til højlydte protester fra grønne organisationer og venstrefløjen på Christiansborg, da V-regeringen lagde op til at lempe reglerne for byggeri i skovene (se V-udspil i faktaboks). Forsøgsordninger med riverraftning og vindmøller i skovene var centrum for den offentlige debat om det idékatalog, som regeringen i første omgang præsenterede for Folketingets partier.

Efter dannelsen af den nye trekløverregering har Konservative – som også var kritisk over for V-regeringens udspil – meldt ud, at der vil komme et nyt forslag til en skovlov, og at der skal ske en bedre inddragelse af relevante aktører i arbejdet.

DN roser, at Skovrådet er blevet inddraget i arbejdet. Og så mener Michael Leth Jess, at en eventuel ændring af skovloven bør afvente en ny lovstruktur på miljøområdet, som forventes præsenteret i løbet af foråret.

”Der er jo et arbejde i gang med et nyt lovkompas, som kan medføre, at man tænker skovloven sammen med naturbeskyttelsesloven. Så der er mange gode grunde til ikke at gøre noget nu,” siger Michael Leth Jess.

Forrige artikel DA: Indfør krav om jobparathed for unge DA: Indfør krav om jobparathed for unge Næste artikel S vil forbyde bederum på uddannelsessteder S vil forbyde bederum på uddannelsessteder