Grønne NGO'er og landbruget ser stort potentiale i regeringspapiret

REAKTIONER: Aftalepapiret for den kommende S-regering bliver mødt med stor begejstring i flere grønne organisationer. Landbruget og erhvervslivet ser også stort potentiale. Se reaktionerne. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det er en svær disciplin, som Socialdemokratiet og støttepartierne ser ud til at være lykkedes med. 

Der er nemlig roser til partiernes nye aftale om retningen for den grønne politik under den kommende S-regering fra både naturorganisationer og erhvervslivet.

Aftalen rummer blandt andet en ambitiøs klimamålsætning, der også kommer til at få betydning for landbruget, og et løfte om en styrket naturindsats i Danmark.

Altinget har bedt ledere fra seks centrale erhvervs-, landbrugs- og naturorganisationer vurdere aftalepapiret. Læs deres svar herunder. 

Maria Reumert GjerdingMaria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

“Jeg er meget, meget begejstret for den nye politiske retning på det grønne område. Det er en lang række af de ting, som vi har sat allerhøjest, som eksempelvis et ambitiøst klimamål, markant mere plads til natur, naturzoner, mere urørt skov, en biodiversitetspakke og en jordreform. Jeg kunne blive ved,” siger Maria Reumert Gjerding. 

Fylder biodiversitet og arternes vilkår nok i aftalen?

“Jeg kunne måske godt have tænkt mig en længere tekst om natur og biodiversitet, men hvis man faktisk læser, hvad der står, så mener jeg, at det er et højt ambitionsniveau. Vi får mere urørt skov og flere sammenhængende naturområder. Vi kommer til at disponere arealer helhjertet til naturen og fjerner produktionshensyn og lader områdernes formål entydigt være levesteder for arterne,” siger hun.

Er der en ende for begejstringen?

0:000:00