Handicaporganisation udgiver magasin om HPV-vaccinen

HPV: Dansk Handicap Forbund er nu klar med et magasin om HPV-vaccinen. Magasinet indeholder primært indlæg fra personer, der er kritiske over for myndighedernes håndtering af HPV-sagen.

Dansk Handikap Forbunds direktør, Jens Bouet, skriver i forordet med foreningens formand, at læserne bør bruge andre kilder til at læse om vaccinens effekt. 
Dansk Handikap Forbunds direktør, Jens Bouet, skriver i forordet med foreningens formand, at læserne bør bruge andre kilder til at læse om vaccinens effekt. Foto: Dansk Handicap Forbund
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Myndighederne giver ikke et afbalanceret billede af HPV-vaccinens fordele og ulemper. Det mener man i Dansk Handicap Forbund, der nu er klar med et magasin om emnet (Læs der her). 

LÆS: Handicap-direktør afpressede styrelse i HPV-sag

Magasinet har blandt andet en række interviews med piger, der frygter, de har fået bivirkninger af HPV-vaccinen. Samtidig er der indlæg fra eksperter og aktører, der har været kritiske overfor myndighedernes håndtering af HPV-sagen. I magasinet er der også resumeer af forskningsresultater omkring HPV-vaccinens sikkerhed og effekt.

Her har man primært udvalgt forskningsresultater og ekspertvurderinger, der er modsat om danske og internationale myndighedernes nuværende vurdering af HPV-vaccinen: At HPV-vaccinen er sikker med langt flere fordele end ulemper.

Styrelser ville ikke lege med
Fordelene ved HPV-vaccinen fylder ikke meget i magasinet. Men det er er bevidst, står der i forordet til magasinet.

”Magasinet har kun i begrænset omfang beskrevet vaccinens formodede effekt, og bagest har vi oplistet en række relevante links til kilder, hvor læseren med fordel kan finde mere information om den formodede effekt af vaccinen,” skriver Dansk Handicap Forbunds direktør, sammen med foreningens formand og talsmanden for HPV-update.

Sundhedsstyrelsens og Lægemiddelstyrelsen blev af Dansk Handicap Forbund bedt om at levere artikler til magasinet, hvilket de to to styrelser har takket nej til*. SE RETTELSE NEDERST.  Styrelserne har dog leveret en række faktuelle oplysninger til magasinet.

Magasinet er planlagt til at skulle udkomme to gang årligt. Magasinet findes både elektronisk og i papirform. De printede eksemplarer er primært til medlemmerne af HPV-Update, som er medlemsforening under Dansk Handicap Forbund.

* I artiklen stod oprindeligt, at styrelsernes embedsmænd havde takket nej til interviews til magasinet. Det er ikke korrekt, styrelserne blev i stedet spurgt, om de ville levere artikler til bladet, hvilket de sagde nej til.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00