Kommentar af 
Harun Demirtas

Harun Demirtas: Hvorfor er kassen åben for Rossen og lukket for sygeplejersker?

KOMMENTAR: Det er frustrerende og skammeligt, at statens kasse nemt kan åbnes op, når der skal findes penge til statsministerens rådgiver, mens man sætter flere låse på pengekassen over for sygeplejerskerne.

Der kan sagtens findes flere penge til statsministerens nye særlige rådgiver, mens der er låse på pengekassen for sygeplejersker, skriver Harun Demirtas.
Der kan sagtens findes flere penge til statsministerens nye særlige rådgiver, mens der er låse på pengekassen for sygeplejersker, skriver Harun Demirtas.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Harun Demirtas
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Som en del af fagbevægelsen og som en, der hver dag arbejder for, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at alle skal have en rimelig løn, er jeg kommet i tvivl.

Jeg er kommet i tvivl om, hvad jeg skal sige til min næste lønforhandling, når jeg sidder over for en arbejdsgiver for sygeplejersker, der nægter at give en lønforhøjelse, fordi de økonomisk er så pressede, at de faktisk ikke en gang kan give en lønforhøjelse til nogle erfarne sygeplejersker på bare et par hundrede kroner ekstra.

Jeg var til en lønforhandling for et par dage siden. Ikke en forhandling, som man forestiller sig, hvor man banker i bordet og beder arbejdsgiverne åbne op for kassen og give den løn, vi forlanger for sygeplejerskerne – men en forhandling, der efterhånden ligner alle de andre forhandlinger, hvor arbejdsgiverne tit ender med nærmest at sværge på, at der ingen penge er at gøre godt med.

Der er selvfølgelig nogle tricks og metoder, man benytter sig af, når man er til en forhandling. Og jeg synes da også, at jeg altid har mødt gode arbejdsgivere, der sendte os af sted med smil, på trods af at de godt vidste, det ikke var et resultat, hverken jeg personligt eller de som arbejdsgivere kunne være stolte af.

Fakta
Harun Demirtas er tidligere flygtning og arbejder til daglig som sygeplejerske. Harun Demirtas har været rådgiver for unge LGBT-personer samt rådgivet om hiv og aids. Desuden er han næstformand i Dansk Sygeplejeråd kreds H samt bestyrelsesmedlem i Aids-Fondet.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Men det, jeg er kommet i tvivl om, er, hvor man egentlig skal arbejde i det offentlige, hvis det virkelig skal kunne betale sig? For hvis det kniber med at give bare et par hundrede kroner i lønforhøjelse til sygeplejersker, der står med liv og død mellem hænderne hver dag, hvilken stilling skal man så have for at føle sig anerkendt af det offentlige og få den løn, man har fortjent?  

Måske skal man være særlig rådgiver for statsministeren?  

Jeg kan ikke lade være med at være frustreret og skamme mig over, at statens kasse nemt kan åbnes op, når der skal findes penge til statsministerens rådgiver, mens man sætter flere låse på pengekassen over for blandt andre sygeplejerskerne.

Harun Demirtas

Der kan man nemlig få løn som en minister uden at være det. Og når nu statsministerens særlige rådgiver har fået så høj en løn, kan det oven i købet skabe et lønpres, så man i fremtiden sagtens kan komme til at aflønne disse vigtige stillinger endnu højere. 

Jeg har intet imod, at ministre ansætter særlige rådgivere, og  jeg ved, at de arbejder hårdt og nærmest i døgndrift.

Men jeg kan ikke lade være med at blive frustreret og skamme mig over, at statens kasse nemt kan åbnes op, når der skal findes penge til statsministerens rådgiver, mens man sætter flere låse på pengekassen over for blandt andre sygeplejerskerne og tvinger både mig og arbejdsgiverne til at tage regnemaskinen frem, fordi der skal regnes på kroner og øre.

Jeg har fuld tillid til vores nye statsminister og tror også, hun nok skal komme til at gøre det godt på alle fronter. Men jeg vil stadig, på vegne af mine kollegaer, meget ydmygt bede hende om, at hun viser samme generøsitet over for os andre, der også har en vigtig rolle i samfundet.

-----

Harun Demirtas er tidligere flygtning og arbejder til daglig som sygeplejerske. Harun Demirtas har været rådgiver for unge LGBT-personer samt rådgivet om hiv og aids. Desuden er han næstformand i Dansk Sygeplejeråd kreds H samt bestyrelsesmedlem i Aids-Fondet.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Harun Demirtas

Næstformand, Dansk Sygeplejeråd
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen 2012), sygeplejerske (Metropol 2016)

0:000:00