Her er årets mest læste debat på Altinget: uddannelse

DEBAT: Folkeskolereformen og børns trivsel i skolen er de debatemner, der har trukket allerflest interesserede læsere til på Altinget: uddannelse i 2018. Se årest fem mest læste indlæg her.

Skolebørn skal have tid til fri leg, og det skal tages alvorligt, hvis for mange keder sig i skolen. Det er nogle af pointerne fra årets mest læste debatindlæg på Altinget: uddannelse.
Skolebørn skal have tid til fri leg, og det skal tages alvorligt, hvis for mange keder sig i skolen. Det er nogle af pointerne fra årets mest læste debatindlæg på Altinget: uddannelse.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Det har været forskernes år i debatsektionen på Altinget: uddannelse. Bag samtlige af de fem allermest læste uddannelses-debatindlæg i 2018 står nemlig forskere, professorer og lektorer.

Vi har, i anledning af, at året er ved at rinde ud, fundet det store regneark frem og kigget på, hvilke debatindlæg der har trukket flest læsere gennem 2018. Over 300 indlæg er blevet bragt i årets løb om alt fra folkeskolereformen, FGU, naturvidenskabelige fag og børns trivsel i skolen.

Her kan du se de fem mest læste indlæg.

1. Forsker: Djøf-elitens magt minder om kirken før reformationen
Bragt 5. marts 2018

Forfatter og ph.d.-studerende Brian Degn Mårtensson tager ikke alene prisen for at have skrevet det mest læste debatindlæg på Altinget: uddannelse i år. Faktisk er hans indlæg det meste læste på hele Altinget.dk i 2018.

Brian Degn Mårtensson sammenligner den katolske kirke i Danmark før reformationen med den djøfisering, der efter hans mening finder sted i dag, og som har ført til blandt andet folkeskolereformen.

"Vi har en selverklæret elite, der på vellønnet vis har sat sig på alle centrale poster og derfra – ganske upåvirket af egentlige fagfolk – udråber deres sandhed til den undrende offentlighed," skriver Brian Degn Mårtensson og føjer til:

"Oplagte eksempler herpå er processen omkring folkeskolereformen og reformen af læreruddannelsen, hvor den djøfiserede elite fandt, at dets tankegang så målstyret som muligt skulle udrulles til alle kommende generationer."

Læs indlægget her: Djøf-elitens magt minder om kirken før Reformationen

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00