Her er forsyningssektorens ønskeliste til en ny regering

ØNSKELISTE: Hvor skal den kommende regering fokusere, hvis den vil tækkes forsyningsbranchen? Altinget har spurgt direktørerne fra fem af sektorens tungeste organisationer. 

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Grundigere beskyttelse af grundvandet? En national affaldsstrategi? Eller bedre mulighed for investeringer i alt fra grøn omstilling til 5G-netværk? 

Hvor skal det politiske lederskab fokusere sine kræfter, når valgkampen er overstået, og den politiske virkelighed igen indtræffer?

Buddene er mange, når toppen af den danske forsyningssektor skal formulere sine ønsker til det nye politiske lederskab efter det forestående folketingsvalg 5. juni 2019. 

Altinget har spurgt fem nøgleaktører med forskellige perspektiver på forsyningssektoren, hvad de forventer sig af den kommende regering. 

Susan Münster

Susan Münster, direktør i Danske Vandværker
Hvis grundvandet skal beskyttes, kræver det samme fokus på biocider, der blandt andet findes i maling, som vi har på pesticider, lyder det fra Susan Münster, direktør i Danske Vandværker. 

"Der dukker løbende nye pesticidnedbrydningsstoffer eller uønskede stoffer op i grundvandet. Der er nogle udfordringer lige nu med at få løst de problemer, samtidig med at de opstår. Hvis vi også i fremtiden vil basere vores drikkevand på grundvand, er vi nødt til at gøre noget nu for at beskytte det," siger hun. 

"Pesticiderne er rimeligt velregulerede. Der er nogen, der fører kontrol med dem. Men vi kan se, at der ikke er lige så meget fokus på biociderne, som man eksempelvis bruger som svampemidler i maling. Vi skal have fokus udvidet til alt, der på længere sigt kan ende i grundvandet. Det kræver en sammenhængende indsats," siger Münster.

Desuden skal både Christiansborg og forbrugerne gøres opmærksomme på de mange fordele, der er ved forbrugerejet vandforsyning, mener direktøren:

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00