Her er ni historier, du måske missede i sommervarmen

OVERBLIK: Dan Jørgensens (S) ministerium opruster, og Dansk Affaldsforening skal have ny direktør. Og så kan den nye minister forvente slagsmål om biomasse. Altinget giver dig her et overblik over sommerens forsyningshistorier.

Den nye klima-, energi- og forsyningsminister nåede ikke at køre langt i ministerbilen, før sommerferien satte ind. Tilbage i arbejdstøjet kan han glæde sig over en EUDP-evaluering og måske frygte ballede om biomasse.
Den nye klima-, energi- og forsyningsminister nåede ikke at køre langt i ministerbilen, før sommerferien satte ind. Tilbage i arbejdstøjet kan han glæde sig over en EUDP-evaluering og måske frygte ballede om biomasse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Nye ordførere, slagsmål om biomasse i Esbjerg og farvel til Nord Stream 2.

Det er nogle af sommerens nyheder på forsyningsområdet, som Altinget her giver dig et overblik over.

Lad os bare komme i gang.

Og vi starter med det storpolitiske, hvor selskabet bag Nord Stream 2 blev træt af de tøvende danskere og derfor har trukket en ansøgning tilbage om etablering af en gasrørledning sydøst for Bornholm. Nu kan gasrørledningen, der skal sende russisk gas gennem Østersøen til Tyskland, ende med at løbe uden om dansk søterritorium.

"Vi har set os nødsaget til at tage dette skridt, fordi den tidligere danske regering i de to år, der er gået siden indgivelse af vores ansøgning, ikke har givet en indikation af, at de er kommet til en afgørelse," lyder det fra Matthias Warnig, CEO for Nord Stream 2, i en pressemeddelelse.

Energistyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen tages "til efterretning."

Styrelsen fortsætter dog stadig med at behandle Nord Stream 2's ansøgning fra 10. august 2018 om en ruteføring på kontinentalsoklen nordvest for Bornholm og den seneste ansøgning fra 15. april 2019, der indeholder yderligere to forslag til ruteføring på kontinentalsoklen sydøst for Bornholm.

Fischer stopper
Efter et lille år i spidsen for Dansk Affaldsforening er det slut for Charlotte Fischer. Dermed skal Dansk Affaldsforening igen ud at finde ny direktør.

"Charlotte og bestyrelsen ser forskelligt på foreningens strategiske udvikling. Så på trods af et godt samarbejde med Charlotte må vi konstatere, at de strategiske ender ikke kan mødes med hende som direktør," siger Mads Jakobsen, formand for Dansk Affaldsforening, i en pressemeddelelse.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00