Debat

Ida Sofie Jensen: Vi skal styrke Tryghedsgruppen som demokratisk selskab

DEBAT: Tryghedsgruppen har med udviklingen de senere år ”dannet skole” for medlemsdemokrati, og står det til mig som formand, så skal vi sætte fuld fart på eksekvering af de mål, vi har sat i den nye strategi, skriver Ida Sofie Jensen.

Tryghedsgruppen har sat en ny strategisk retning, der betyder, at vi giver vores 1,3 millioner medlemmer reel medindflydelse på, hvad vi laver, skriver Ida Sofie Jensen.
Tryghedsgruppen har sat en ny strategisk retning, der betyder, at vi giver vores 1,3 millioner medlemmer reel medindflydelse på, hvad vi laver, skriver Ida Sofie Jensen.Foto: Tryghedsgruppen
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ida Sofie Jensen
Formand for Tryghedsgruppens bestyrelse 

Tryghedsgruppen er moderen i Tryg-familien. Vi er et medlemsbaseret selskab, der er hovedejer af Danmarks største forsikringsselskab Tryg.

Vi står bag Trygfondens mange almennyttige aktiviteter inden for sundhed, sikkerhed og tryghed. Og så giver vi hvert år noget tilbage til vores 1,3 millioner medlemmer i form af medlemsbonus.

Men sådan har det ikke altid været. Vi er blevet beskyldt for at være indspist og lukket og på udemokratisk vis have forvaltet en masse ”herreløse penge”.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Kritikken har vi taget på os og gjort noget ved. Vi har sat en ny strategisk retning, der betyder, at vi giver vores 1,3 millioner medlemmer reel medindflydelse på, hvad vi laver.

Det gør vi via medlemmernes mulighed for at stille op og stemme til vores repræsentantskab. Og ingen, der har fulgt lidt med i valget til Tryghedsgruppens repræsentantskab i Region Hovedstaden kan være i tvivl om, at det er et medlemsbaseret selskab med frie og demokratiske valg – 70 kandidater stiller op til valg til 21 pladser.

Når det går godt i forsikringsselskabet Tryg, så skal kunderne også mærke det.

Ida Sofie Jensen
Formand for Tryghedsgruppens bestyrelse og koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen

Og der afholdes 7 valgmøder, hvor mere end 7.000 medlemmer har valgt at deltage for at møde de opstillede kandidater og høre om Tryghedsgruppens nye strategi.

Tryghed er kernen
Tryghed er kernen i vores nye strategi, og vi investerer i tryghed på flere måder. Vi gør det gennem et aktivt ejerskab af Tryg Forsikring.

Det holder hovedejerskabet på danske hænder og giver os mulighed for at sikre, at Tryg har fokus på kunderne – det vil sige vores medlemmer. Vores hovedejerskab tager hensyn til, at Tryg er et børsnoteret selskab.

Vi har øget vores investeringer i Trygfonden, hvor repræsentantskabet netop har besluttet, at vi i 2020 skal anvende 650 millioner kroner på tryghedsskabende aktiviteter.

Gennem et medlemsbaseret bevillingsudvalg og de regionale råd er medlemmerne med til at beslutte, hvilke aktiviteter Trygfonden skal involvere sig i.

Tryg i det danske samfund
Og ingen kan være i tvivl om, at Trygfonden betyder noget for det danske samfund. Livreddertårne, der alene i hovedstaden skaber tryghed på 10 travle strande og havnebade om sommeren.

Trygfondens familiehuse, der skaber tryghed for 300 familier med kræftsyge børn. Hjerteløberordningen, hvor 72.000 danskere løber for at redde liv.

Bedre psykiatri, hvor pårørende får råd og vejledning i en vanskelig situation, bevillinger til forskning i aktiv sundhed, hvor vi får ny viden, for blot at nævne nogle få aktiviteter.

Endelig har vi gennem de seneste fire år investeret i udbetaling af medlemsbonus. I 2019 udbetalte vi godt 900 millioner kroner i bonus til vores medlemmer svarende til 8 procent af deres forsikringspræmie.

Det sker ud fra devisen, at når det går godt i forsikringsselskabet Tryg, så skal kunderne også mærke det, og er dermed et endegyldigt opgør med ”de herreløse penge”.

Tryghedsgruppen har med udviklingen de senere år ”dannet skole” for medlemsdemokrati, og står det til mig som formand, så skal vi sætte fuld fart på eksekvering af de mål, vi har sat i den nye strategi.

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet, til [email protected].

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ida Sofie Jensen

Koncernchef, Lægemiddelindustriforeningen, adm. direktør, Dansk Lægemiddel Information, bestyrelsesmedlem Danmarks Statistik
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1984), EMP (Insead 2008), EHLP (Insead 2010), DBE (Columbia 2013), Singularity University (2016), EBP (Insead 2018)

0:000:00