Ikke udsigt til omlægning af 150 særlige sengepladser

ØKONOMIFORHANDLINGER: Regeringen vil ikke omlægge de 150 særlige psykiatriske sengepladser på trods af pres fra KL og regionerne. Det vurderer regionsformand Stephanie Lose (V) inden afgørende forhandlinger om ny økonomiaftale.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Et fælles forslag fra Danske Regioner og KL om at omlægge de 150 særlige pladser i psykiatrien til den almene psykiatri og lade dem drive af regionerne får tilsyneladende en kold skulder af regeringen.

Det vurderer regionsformand Stephanie Lose (V) op til de afsluttende forhandlinger i Finansministeriet:

"Mit indtryk er, at regeringen ikke er klar til at tage den beslutning endnu," siger hun.

Forslaget blev lanceret af KL og Danske Regioner i et indlæg i Altinget. Her argumenterer næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman (S), og næstformand i KL, Martin Damm (V), for omlægningen, som blandt andet bunder i, at hver tredje seng står tom.

Ulla Astman ærgrer sig, men medgiver samtidig, at der er et bredt flertal bag den nuværende ordning:

"Det skal måske også ses i lyset af, at man har udtrykt ønske om at lave en tiårsplan for psykiatrien og derfor ikke ønsker at lægge sig fast på en model lige nu," siger hun.

{{toplink}}
Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

De største knaster
Økonomiforhandlingerne fortsatte tirsdag aften i Finansministeriet, og ifølge Stephanie Lose lægges der arm til det sidste:

"Der er meget, vi kan blive enige om på indholdssiden, men for os fylder det meget at få et betragteligt løft af driftsøkonomien i sundhedsvæsenet," siger hun.

0:000:00