Industriens Fond uddelte en kvart milliard i 2018

ÅRSOPGØRELSE: Trods et skidt år på aktiemarkedet uddelte Industriens Fond 255,5 millioner kroner sidste år. Fonden forventer uddelinger i samme størrelsesorden i 2019.

Globalt orienterede partnerskaber og eksport er to af de emner, der kommer til at fylde meget i Industriens Fond i 2019, fortæller adm. direktør Thomas Hofman-Bang. 
Globalt orienterede partnerskaber og eksport er to af de emner, der kommer til at fylde meget i Industriens Fond i 2019, fortæller adm. direktør Thomas Hofman-Bang. Foto: Industriens Fond
Carsten Terp Beck-Nilsson

Lidt over en kvart milliard kroner uddelte Industriens Fond i 2018. De 255,5 millioner kroner gik til 50 forskellige projekter, der på hver sin måde skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Konkurrenceevnen er det altoverskyggende fokus i den strategi, som Industriens Fond vedtog i efteråret 2018.

”Konkurrenceevnen er omdrejningspunktet i de bevilgede projekter, og vi arbejder stadigvæk for at styrke danske virksomheders position på det globale marked,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye i en pressemeddelelse. Han tilføjer, at fonden i de kommende år i stigende grad vil fokusere på mindre og mellemstore virksomheder.

Mange nye projekter
50 nye projekter blev sat i søen i det forgangne år – blandt andet i kølvandet på en temaindkaldelse om eksport og globale alliancer, som fonden udbød medio 2018.

”Industriens Fond har sat mange nye projekter i gang. Nu bliver det vigtigt hele tiden at evaluere, hvordan det går med projekterne, og hvilke positive forandringer de forhåbentlig fører med sig for danske virksomheder. Det kommer vi til at fokusere meget på,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Han peger også på, at globalt orienterede partnerskabsprojekter, eksport og blockchain-teknologien kommer til at fylde en del hos Industriens Fond i 2019.

Underskud på 183 millioner kroner
Industriens Fond gik ud af 2018 med et underskud på 183,2 millioner kroner. Resultatet betragtes som utilfredsstillende og skyldes først og fremmest et svært fjerde kvartal på aktiemarkedet.

”I 2018 udviste markedet for specielt globale aktier en væsentlig negativ udvikling, hvilket i væsentlig grad påvirkede det samlede realiserede afkast,” siger Thomas Hofman-Bang.

Han understreger, at det ikke ændrer ved fondens uddelingsambitioner. Målet er, at Industriens Fond også i 2019 uddeler i omegnen af 250 millioner.

0:000:00