Ingrid Stage: Vi taber en generation på gulvet

AFSKED: Ingrid Stage angriber politikerne for ikke at gøre nok ved akademikerledigheden: Vi er ved at tabe en generation, lyder det fra den afgående magisterformand.

Ingrid Stage takker af efter 14 år i spidsen for Dansk Magisterforening med en opsang til politikerne om at tage ledigheden blandt de nyuddannede mere alvorligt.<br>
Ingrid Stage takker af efter 14 år i spidsen for Dansk Magisterforening med en opsang til politikerne om at tage ledigheden blandt de nyuddannede mere alvorligt.
Foto: PR
Mads Bang

Den afgående formand for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage, langer ud efter politikerne for at tage for let på dimittend-ledigheden.

Ingrid Stage har i 14 år stået i spidsen for de cirka 47.000 medlemmer i Dansk Magisterforening. Hun mener, at politikerne er ved at begå en historisk fejltagelse ved ikke at sætte mere markant ind over for dimittendledigheden.

”Jeg håber, der kommer nogle initiativer. Vi er desværre allerede i gang med at skabe en tabt generation,” siger Ingrid Stage. Den afgående magisterformand mener, at der er brug for en langt større indsats, både af hensyn til den enkelte, men også af hensyn til samfundet.

”Vi får brug for dem, der bliver uddannet i de her år,” siger Ingrid Stage.

Fakta
Den sæsonkorrigerede dimittendledighed, ledighed for nyuddannede akademikere med op til 1 års kandidatalder, er steget med 660 fra juni til juli 2015.

Sammenlignet med juli 2014 er ledigheden for den samlede dimittendgruppe steget med 304 svarende til en stigning på 9,5 pct. i løbet af det seneste år.

Ledighedsprocenten for dimittender er i juli 2015 på 30,0 pct.

Dimittendledigheden er højest hos magistrene med 35,1 pct., mens dimittendledigheden blandt Djøf’ere og ingeniører er på hhv. 27,9 pct. og 31,8 pct. i juli måned.


Kilde: Akademikerne

Dimittendledigheden for Akademikerne var i juli 30 procent. Det er en stigning på 9,5 procent i forhold til juli 2014.

Og de høje tal bør ifølge Ingrid Stage få alarmklokkerne til at ringe på Christiansborg.

jeg mener, at den seneste regering svigtede på det her område. De var meget lang tid om at fortsætte akademikerkampagnen, som vi ved, virker.

Ingrid Stage
Afgående formand, Dansk Magisterforening

”Vi har prøvet det før i 1980'erne. Der gik nogle år, hvor man faktisk tabte en generation på gulvet,” siger Ingrid Stage, som peger på, at den høje ledighed i 1980'erne satte spor i mange år.

”Jeg mener, at den seneste regering svigtede på det her område. De var meget lang tid om at fortsætte akademikerkampagnen, som vi ved, virker,” siger Ingrid Stage, som fik indtryk af, at dimittendledigheden var langt nede på prioriteringslisten.

”Uanset om man synes, at dimittenderne er forkælede og har fået en lang uddannelse, så er det samfundsmæssigt ikke klogt,” siger Ingrid Stage.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00