Isabella Arendt: Mette Frederiksen kan ikke længere kalde sig børnenes statsminister

DEBAT: Regeringen svigter sine løfter om penge til minimumsnormeringer og indsatser på klimaområdet, skriver den fungerende formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt. 

Af Isabella Arendt (KD)
Fungerende formand

Regeringen har fremlagt sin finanslov. Sølle ti milliarder vil de flytte lidt rundt på – og det er ikke til fordel for børn og klima, som ellers var noget af det, der fyldte mest i valgkampen.

Mette Frederiksen har da sat lidt penge af til de allerfattigste børn, hvilket er en god start. Men det er altså ikke nok til at bryste sig af titlen som “børnenes statsminister”.

Lidt over to milliarder kroner er tilbage til at give alle børn en god fremtid.

For de penge skal der både betales for flere pædagoger og for den grønne omstilling. Der får man altså ikke meget omsorg eller bæredygtig fremtid for.

Jeg ved virkelig ikke, hvad hun havde forestillet sig? For det beløb kan man få minimumsnormeringer – og så opgive klimaet. Ikke mere.

Et frit skolevalg skal være for alle
Pengene skal findes blandt andet ved at spare på de frie skoler. Så ikke nok med, at børnene ikke får flere voksne omkring sig eller en grønnere fremtid, så mister mange børn også deres frie skolevalg som betaling for deres sorte fremtid.

Storebrors frie skolevalg skal betale prisen for, at lillesøster ikke svigtes i børnehaven. Det er bestemt ikke, hvad jeg forstår ved familiepolitik.

Frit skolevalg skal være for alle børn.

Jo mere regeringen sparer på de frie skoler, jo mere bliver frit skolevalg et luksusgode for elitens børn. Det er ikke hverken frit eller fair.

Tilbage står endnu flere børn i en folkeskole, som der tilsyneladende ikke skal bruges hverken flere penge på eller vises mere tillid til. Godt, jeg ikke er 7 år, siger jeg bare.

Ingen roser blandt tidslerne 
Jeg havde faktisk besluttet mig for at være positivt nysgerrig.

At give den nye regering de bedste vilkår i starten til at vise, at der virkelig kommer forandring i Danmark. Jeg havde besluttet mig for at finde roserne blandt tidsler og rose dem.

Men jeg måtte tage alle mine kollegiale hensigter i mig igen, for jeg er ganske enkelt både vred og skuffet over den komplette mangel på ambitioner, som regeringen ligger frem for både klima og børn.

Slet ikke, hvis det er skolerne, der skal betale for en grøn omstilling.

Forrige artikel 11 aktører: Genopliv barselsfonden for selvstændige 11 aktører: Genopliv barselsfonden for selvstændige Næste artikel Keld Albrechtsen: Enhedslisten bjæffer mindre som parlamentarisk vagthund Keld Albrechtsen: Enhedslisten bjæffer mindre som parlamentarisk vagthund
Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

ANALYSE: Mette Frederiksen holdt en endnu en landsmodertale grundlovsdag, mens alle de øvrige partiledere forsøger at sparke den politiske debat i gang igen. Thulesen holdt en skarp tale, og DF har nu lagt sig fast på en udmeldelse af EU.