SDU etablerer nyt forskningsprojekt: Just Society

Artikel af SDU: Alle fortjener at leve i et retfærdigt samfund, hvor alle mennesker er sikret socialt og økonomisk, og hvor staten er politisk, juridisk og administrativt inkluderende og retfærdig. Det er baggrunden for projektet ”Just Society”, som SDU og en række partnere står bag.

Foto: Sanne Timmermann
Foto: Sanne Timmermann

Artikel af SDU 

Stærke, stabile og retfærdige institutioner er langt fra en selvfølge mange steder i verden. Med indsatsen ”Just Society” vil SDU være med til at opbygge og styrke legitime samfundsinstitutioner i udviklingslande. Projektet er netop skudt i gang, og du kan være med til at gøre en forskel.

Den skandinaviske model med stærke og legitime institutioner, velfærdspolitik og et højt niveau af tillid vækker opsigt rundt om i verden. I Danmark har vi derfor nyttig viden og erfaringer at trække på, som kan understøtte de lande, der arbejder på at skabe mere bæredygtige samfund. Og det er netop ambitionen med projektet Just Society på SDU.

Ideen er kort fortalt at udvikle en række fleksible kursus- og undervisningsmoduler – både digitale og fysiske – som teamet bag projektet drager ud i verden med for at undervise og samarbejde med myndigheder, undervisningsinstitutioner, private virksomheder og civilsamfund. Deltagerne fra samarbejdslandene får også mulighed for at besøge styrelser og møde civilsamfundsaktører i Danmark og herigennem lære om velfærdsstaten, socialpolitik, offentlig forvaltning og bæredygtige samfundsløsninger.

Fakta
Kontakt forskeren
Marianne S. Ulriken står i spidsen for projektet Just Society. Hun er lektor på Institut for Statskundskab, hvor hun beskæftiger sig med socialpolitik, staters udvikling og reformer af velfærdsstaten. Hun har boet og arbejdet i flere afrikanske lande, Tanzania, Nambia, Nigeria, Botswana og Sydafrika, i perioden fra 2000 til 2016. 
Kontakt

Find mere info om Just Society
Projektets hjemmeside

Temaet bag
Projektet bygger på forskning inden for tre områder: sammenlignende offentlig politik, juridisk forskning og offentlig administration, og i projektet deltager eksperter fra Institut for Statskundskab og Juridisk Institut på SDU. 

Du kan være med i projektet
En central del af projektet er partnerskaber med aktører herhjemme og internationalt, som brænder for at gøre en forskel.

Det gælder blandt andet styrelser, myndigheder og civilsamfund, der arbejder med områder som social beskyttelse, forvaltning, skattepolitik, lighed og juridisk støtte, og som kan bidrage med unik viden og spille en afgørende rolle, når det kommer til at udvikle kursusmodulerne.
Internationalt er der allerede nu interesse for projektet fra både Afrika og Mellemøsten, hvor velfærdsstaten får stadig større bevågenhed, men hvor der også er sociale og økonomiske udfordringer. Kursusmodulerne vil derfor blive udviklet i tæt dialog med praktikere i samarbejdslandene – fra statsansatte til politisk engagerede og civilsamfundsaktører – så løsningerne er tilpasset de forskellige behov og ønsker lokalt.

0:000:00