Karsten Dybvad: Det faglige pres handler ikke bare om tempo

Presset på fagligheden handler om mere end høj fart i beslutninger på Slotsholmen, siger Karsten Dybvad, der har stået i spidsen for Djøfs nedsatte ekspertudvalg, som også understreger behovet for mere åbenhed. 

Karsten Dybvad er "grundlæggende optimist" i troen på, at udvalgets anbefalinger vil blive implementeret i landets ministerier.
Karsten Dybvad er "grundlæggende optimist" i troen på, at udvalgets anbefalinger vil blive implementeret i landets ministerier.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Karsten Dybvad var meget i tvivl, om han skulle sige ja.

For ville endnu et ekspertudvalg nedsat af Djøf overhovedet kunne bidrage med noget nyt om samspillet mellem politikere, embedsværk og medier?

I dag kender vi alle hans svar.

Og han er glad for, at han sagde ja til at være formand for det, som vi i dag kender som Dybvad-udvalget.

“Vores mål har blandt andet været at prøve at være lidt mere konkrete og se, om vi kunne komme med anbefalinger, som kunne hjælpe til at sænke sandsynligheden for, at man igen får sager som instrukssagen og minksagen, og det synes jeg sådan set, vi er lykkedes med i udvalget,” fortæller Karsten Dybvad i et interview med Altinget.

I sidste uge blev ét års arbejde så præsenteret og debatteret på en høring i Fællessalen på Christiansborg, og Altinget har interviewet Karsten Dybvad om nogle af de emner, der fyldte i debatten.

I løbet af høringen stod fuldmægtig Trine Hasselström i et af panelerne side om side med blandt andre Finansministeriets departementschef Peter Stensgaard Mørch.

Hun satte ord på, hvordan man selv som fuldmægtig ude i en styrelse kan mærke det pres på fagligheden, som Dybvad-udvalgets rapport peger på. 

Der er ingen af de anbefalinger, hvor regeringen på forhånd siger, at det vil vi afvise at implementere.

Peter Hummelgaard (S)
Justitsminister

“Nu har jeg tilbragt 18 år i centraladministrationen, og jeg vil sige, at vi oplever det her stigende pres,” sagde Trine Hasselström, der har været en del af Djøfs følgegruppe, som har mødtes med Karsten Dybvad undervejs i arbejdet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00